Kad Ogi Radivojević i Magnifico zapevaju “Divnu”

0
446

Robert Pešut alias Magnifico, promovisao je album “Charlatan de Balkan” na sceni “Petar Kralj” u Ateljeu 212.

divnu ogi manjifiko
Foto: Printskrin YouTube / Ogi Radivojević

Iako se ne nalazi na novom izdanju, slovenački kantautor je za kraj izveo “Divnu”, pesmu sa odjavne špice serije “Senke nad Balkanom”, koja je za kratko vreme stekle simpatije publike. I to zajedno sa Ogijem Radivojevićem, koji je numeru otpevao i za potrebe serije.

„Senke nad Balkanom“: Ogi Radivojević peva pesmu „Divna“

– Ne bih ja danas bio ovde da me sudbina nije spojila sa Draganom Bjelogrlićem, ili je on sam po sebi sudbina, i da me nije angažovao za “Montevideo”, a sada i za novu seriju. Numeru “Divna”, “Divna noć” ili kako će se već zvati, sa nama peva Ognjan Radivojević – najavio je Magnifico svog gosta.

Evo i snimka sa promocije i kako su izveli “Divnu”:

Inače, Pešutu, njegovom bendu i gostima, koji su došli na predstavljanje albuma “Charlatan de Balkan”, dobrodošlicu je u ime Ateljea 212 u četvrtak uveče poželeo upravnik kuće Branimir Brstina. U publici su bili i braća Dragan i Goran Bjelogrlić, Nikola Đuričko, Nebojša Cile Ilić, Slobodan Boda Ninković, Branislav Zeremski… Magnifico je predstavio nekoliko numera sa novog izdanja, a “The Frajle” su mu se pridružile u izvođenju numere “Cici Mici”, kao što su to učinile i na albumu.

MAGNIFICO: Postao sam lični kompozitor Dragana Bjelogrlića

magnifico
Foto: Facebook / Magnifico

Magnifica srpska publika najviše zna po kompozicijama iz filmskih hitova “Montevideo, Bog te video”, “Montevideo, vidimo se”, serije “Vratiće se rode”, kao i aktuelne “Senke nad Balkanom”. A ovaj rođeni Ljubljančanin je, kombinujući različite muzičke žanrove, zaveo slušaoce diljem sveta. Njegov album “Export Import” Sony je objavio u 56 zemalja! Pesmu “Hir aj kam, hir aj go” (sa citatom “Fejatov čoček” iz repertoara Fejata Sejdića) modni kreator Robert Kavali je upotrebio za predstavljanje svoje nove kolekcije, a automobilska firma Fiat je takođe koristila Pešutov zvuk u svojoj reklamnoj kampanji…

Manjifiko predstavio svoju „Cici Mici“

Disk “Charlatan de Balkan” objavio je Dallas records. Na njemu je 12 numera i sve su autorske osim “Ya Mustafa” (obrada “Mustafa Ya Mustapha” iz repertoara libanskog pevača Boba Azama, ali i našeg Đorđa Marjanovića). Na albumu su gostovali i gudači iz “Symbolic Orchestra”; pevačica Camille Bertault; Ivan Pavlović Orchestra (duvači); Oktet Kavsov brat i drugi.

A. D.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde