Održana 5. Zombi šetnja beogradskim ulicama

0
115

Održana 5. Zombi šetnja beogradskim ulicamaZombi šetnja je događaj zabavnog i humanitarnog karaktera, čiji je cilj da promoviše filmsku umetnost sa posebnim akcentom na scensku masku i profesionalnu filmsku šminku. Ujedno najavljuje Festival srpskog filma fantastike. I, na ovom događaju prikupljena su dobrovoljna sredstva koja se doniraju Prihvatilištu za odrasla i stara lica.

Održana 5. Zombi šetnjaU Beogradu je 13. oktobra održana 5. Zombi šetnja. Više stotina ljudi u zombije maskirao je profesionalni tim pod vođstvom majstora za specijalne efekte. Oni su svoje umeće dokazali u najboljim filmskim ostvarenjima domaće, regionalne, kao i holivudske produkcije. To su Miroslav Lakobrija, Svetana Gutić i Melina Drouvi. Priliku da predstave svoj rad imali su i učesnici nedavno održane radionice u Akademiji Purity koja je bila posvećena savladavanju naprednih tehnika šminke kao što su maska, karakterna šminka, ogrebotine, rane.

Program 12. Festivala srpskog filma fantastike

Održana 5. Zombi šetnjaZombi šetnja počela je u 16h, a po povratku u Kombank dvoranu održala se dodela nagrada za najbolje maskirane zombije i njihove šminkere. Miss Zombie je Sanja Živković, a autorka ove maske je Andrijana Stajić. Nagrada Mister Zombie uručena je Vladimiru Ljubiću i Milici Obradović, koja je bila zadužena za šminku. Zombie Kid je Elena Čolaković, a Mirko Milinković je nagrađen za šminku. Dodeljena je i specijalna nagrada najboljeg šminkera na Zombie Walku, trinaestogodišnjoj Ivi Gavrilović. Ona je, prema rečima žirija, pokazala izuzetan talenat.

Snima se: Zombi film „Mališan“ u režiji Danila Bećkovića

Održana 5. Zombi šetnjaDvanaesto izdanje Festivala srpskog filma fantastike biće održano od 25. do 28. oktobra u Studentskom kulturnom centru. Kao i ranijih godina, FSFF posebnu pažnju daje mladim domaćim autorima i njihovim ostvarenjima na planu žanra. U selekciji je devet filmova koji će se takmičiti za nagradu Koskar u nekoliko kategorija (najbolji film; najbolji efekti; najbolji scenario; specijalna dostignuća). U ovogodišnjem žiriju su Kristijan Milić, reditelj iz Hrvatske; Bojan Vuk Kosovčević, reditelj iz Beograda; i Saša Radojević, dramaturg, kritičar i reditelj iz Beograda.

Završen 11. FSFF: Nagrada publike za „2116“, a žirija za film „Čuvar“

Održana 5. Zombi šetnjaSem najboljih domaćih filmova, žiri će odlučivati i o najboljem filmu sa eks jugoslovenskog prostora. Selektovano je nekoliko izuzetno intrigantnih ostvarenja, od kojih čak tri (i sva tri iz Hrvatske) imaju predznak – “poslednji”. Publika FSFF tako će videti animirani “Poslednji izazov” Božidara Trkulje; postapokaliptični “Poslednji bunar” Filipa Filkovića; i akcioni horor “Poslednji otpor” Hrvoja Habljaka. Pored toga selektovana je još jedna animirana fantastika, “Kutija” Dušana Kastelica iz Slovenije; kao i ostvarenje sa vampirima “Griža savesti” Strahinje Mlađenovića (takođe Slovenija). Od stranih filmova, za Koskara će se takmičiti ostvarenja iz Španije, Francuske, Rusije, Amerike, Italije, Meksika i Urugvaja. Ulaz na festival je besplatan.

Festival srpskog filma fantastike najavljuje Zombi šetnja u Beogradu 13. oktobra

Održana 5. Zombi šetnjaEkskluzivni gost Festivala fantastike biće mladi glumac, kaskader i producent Alaa Safi, koji glumi u filmu “Incoming”. Ovo ostvarenje je u potpunosti snimljeno u Srbiji, sa ovdašnjom tehničkom ekipom i glumcima. Na FSFF doživeće srpsku bioskopsku premijeru. Safi će sem ovog ostvarenja predstaviti i svoj višestruko nagrađivani postapokaliptični kratki film “Point Zero”.

Održana 5. Zombi šetnjaKao i svake godine, Festival srpskog filma fantastike daje fokus na jednu kinematografiju, čiji su filmovi fantastike po svemu osobeni. Tako će, nakon ove godine poseban program biti posvećen Južnoj Koreji i njenoj fantastičnoj kinematografiji. Tom prilikom će biti prikazana ostvarenja sa jednog od najčuvenijih festivala fantastike u ovoj zemlji, koji se održava u Pusanu.

PR / Foto: Promo

 

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde