Odloženi brojni festivali, koncerti, kulturne manifestacije

0
102

U protekla 24 časa stiže jedno za drugim obaveštenje da se odlažu brojne najavljene kulturne i muzičke manifestacije u Srbiji.

Zbog zabrane javnih skupova u zatvorenim prostorijama i dodatnih mera opreza usled širenja novog korona virusa COVID-19 koje je proglasila Vlada Republike Srbije, ustanove kulture i organizatori manifestacija otkazani su ili odloženi festivali, predstave, koncerti, konferencije…

Odloženi brojni festivali, koncerti, kulturne manifestacije

U toku dana doneta je odluka da se zabrane sve manifestacije, filmske projekcije i da se zatvore klubovi na teritoriji Grada Beograda, koji u zatvorenom prostoru primaju više od 100 ljudi. Potom je sve ovo proširenu i na teritoriju cele zemlje. Ministarstvo kulture i informisanja se oglasilo takođe. Ono je pozvalo sve ustanove kulture, vlasnike prostora u kojima se odigravaju događaji iz oblasti kulture i organizatore kulturnih programa i manifestacija u Srbiji da bez ikakvog izuzetka poštuju ovu odluku Vlade Republike Srbije.

Odložen Teatar na raskršću – umesto u martu održaće se u septembru

Iako je sinoć u Sava centru održan koncert pevačice Marije Šerifović, nastupi zakazani za narednih nekoliko dana su odloženi, saopšteno je na sajtu Sava centra.
Koncert violiniste Are Malikiana, zakazan za 14. mart, pomeren je na novi datum – 14. oktobra 2020. godine, na istom mestu u Sava centru. Već kupljene ulaznice važiće i u novom terminu.

Takođe, zbog zdravstvene situacije u regionu, odlaže se i koncert “Jumbo Big Bend”. Na sceni Sava centra trebalo je da se okupi tri najznačajnija džez orkestra u regionu – Big Bend Radio-televizije Srbije; Džez orkestar Hrvatske radio-televizije; i Big Bend Radio-televizije Slovenije.
U Sava centru odložena je i “Kakva ti je žena, takav ti je život”, autorska predstava Dragana Marinkovića Mace. Takođe i koncert “Perpetuum Jazzile” zakazan za 28. mart odlaže se za novi termin – 23. maj.

MILOŠ BIKOVIĆ: “Hotel Beograd” je turistički video letak Srbije

Iz Kolarčeve zadužbine su javili da otkazuju koncerte Nemanje Radulovića predviđene za 16. i 19. mart. Takođe i projekciju dokumentarnog filma o ovom vrsnom violinisti 17. i 18. marta. Sve ulaznice važiće za nove datume koncerata koji će biti naknadno objavljeni, u dogovoru sa organizatorima. I Beogradska filharmonija prati uputstva i preporuke nadležnih institucija. Oni su obavestili javnost da se neće održati koncerti orkestra zakazani za 12. i 13. mart na Kolarcu sa dirigentom Markusom Bošom i violončelistom Kijanom Soltanijem; kao i nastupi za decu školskog uzrasta, koji su planirani od 18. do 27. marta. Sve informacije u vezi sa otkazanim koncertima biće naknadno objavljene.

Odloženi brojni festivali, koncerti, kulturne manifestacije

Kako je javljeno, otkazan je i koncert Tončija Huljića, u okviru turneje “Mediteraneo”, zajedno sa Filharmonijom, koji je trebalo da se održi 3. aprila u Kombank dvorani.

TIHOMIR STANIĆ: Andrić mi je obogatio život svojim delima i mogućnošću da ga tumačim

Kao i drugi javni skupovi do daljeg su odloženi i programi planirani da se odigraju u okviru 4. Kontakta – od 18. do 21. marta. O novim terminima, lokacijama i programima, kao i o detaljima koji se tiču do sada kupljenih ulaznica, organizaori će uskoro obavestiti javnost.

Odložena su i dva pozorišta festivala. Kako smo već objavili, Festival “Teatar na raskršću” u Nišu prebačen je na septembar. “Dani komedije” u Jagodini tek treba da utvrde novi termin. Inače, pozorišni festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije “Dani komedije”, se po tradiciji održavao od 20. do 27. marta. Novi termin biće utvrđen posle konsultacija sa pozorištima Srbije.

Odloženi brojni festivali, koncerti, kulturne manifestacije

Spuštene su zavese i u pozorištima u Srbiji. Svi programi u Srpskom narodnom pozorištu otkazani su do daljeg, saopšteno je iz Uprave SNP-a. Navode da postupaju prema preporuci Vlade Republike Srbije.
– Novac za kupljene ulaznice moguće je podići na Biletarnici SNP-a u roku od 15 dana, a za onlajn kupovinu će biti vraćen na račun kupca – navodi u saopštenju Uprava SNP-a.

ŽARKO STEVANOVIĆ: Tragač iz “Potere” priželjkuje filmsku ulogu

– Zbog novih mera za suzbijanje korona virusa, u skladu sa odlukom Vlade Srbije o javnim skupovima u zatvorenim prostorima, Beogradsko dramsko pozorište obustavlja igranje predstava na redovnom repertoaru – javili su iz teatra sa Crvenog krsta.
Premijera predstave “Ružni, prljavi, zli” Slobodana Obradovića, u režiji Lenke Udovički najavljena za 14. mart na Velikoj sceni “Olivera i Rade Marković”, takođe se otkazuje. Кupljene ulaznice mogu se vratiti na blagajni BDP-a ili po ukidanju vanrednih mera zameniti za novi termin.

Odloženi brojni festivali, koncerti, kulturne manifestacije

Otkazane su predstave i u Zvezdara teatru u narednom periodu. Ulaznice kupljene na biletarnici mogu se vratiti uz refundaciju novca. U suprotnom, važiće za predstave u novim terminima, o kojima će teatar naknadno obavestiti publiku, kada odluka o zabrani prestane da važi. Refundacija ulaznica kupljenih putem onlajn servisa će se vršiti na zahtev publike.

MILČO MANČEVSKI: Kasting i probe su mi omiljeni deo snimanja

Dom omladine Beograda obavestio je javnost da do daljeg obustavlja održavanje svih programa. Ova odluka se odnosi na sve programe, kako na one u organizaciji ustanove kulture Dom omladine Beograda, tako i na koprodukcije, ali i programe drugih organizatora čije održavanje je bilo planirano u DOB-u.
Informacije o novim datumima događaja koji se neće održati u predstojećem periodu, uključujući i 67. Martovski festival, biće blagovremeno objavljene, kazali su oni.

U međuvremeno je stigla informacija da je otkazan i koncert benda “Orthodox Celts”, planiran za Dan Svetog Patrika 17. marta.
Zbog novonastale situacije i zabrane javnih okupljanja, Guitar Art Festival je odložio koncert grupe “40 Fingers”, koji je bio zakazan za večeras. Guitar Art Festival je postigao dogovor sa umetnicima i Kombank dvoranom da se zakaže odmah novi datum koncerta – 20. maj. Kupljene ulaznice za 12. mart važiće i za novi termin koncerta i neće morati da se menjaju, saopštili su organizatori.

MIRJANA JOKOVIĆ: Nikad nisam raskinula vezu sa Beogradom i Srbijom

Organizatori događaja, koji ulaznice distribuiraju preko prodajnih mesta Ticket Visiona, postigli su saglasnost i zauzeli zajednički stav u vezi sa odlaganjem i otkazivanjem događaja, a zbog Odluke Vlade Republike Srbije o zabrani javnog okupljanja u zatvorenim prostorijama koja je stupila na snagu dana 12. marta 2020. godine na neodređeno vreme. Organizatori događaja će u najkraćem mogućem roku, a najkasnije do 2. aprila 2020. godine informisati kupce ulaznica o novim terminima i lokacijama odloženih događaja; kao i o otkazanim događajima za koje će kupci ulaznica moći da traže povraćaj novca. U slučaju da zabrana okupljanja i nemogućnost održavanja događaja bude trajala duže od 180 dana, kupci ulaznica će imati pravo na povraćaj novca u skladu sa procedurama vraćanja novca Organizatora događaja i Ticket Visiona.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde