“Oda radosti – Anegdote evrointegracija” Ramba Amadeusa

0
404

Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, vredno radi na albumu “Brod budala”.

"Oda Radosti - Anegdote Evrointegracija" Ramba Amadeusa

On je nedavno objavio spot za novi singl “Oda radosti – Anegdote evrointegracija”. Pratiocima na društvenim mrežama najavio je ovu pesmu latinskom izrekom – Repetitio est mater studiorum (Ponavljanje je majka znanja), dodavši i :”Edutainment – Veselo a poučno”.

RAMBO AMADEUS: “Veče glomazne poezije” je poput stand up tragikomedije

Autor muzike i teksta je, naravno, muzičar iz Herceg Novog, koji je na ovoj numeri sarađivao sa Sulejmanom Bećom Kujevićem (sintisajzeri); Danicom Krstić (etno vokali); Milošem Nikolićem (truba); Marijom Nikolić (operski vokal); Draganom Ristićem iz grupe “Kal” (pevanje na romskom); i Dankom Rabrenovićem (vokali na nemačkom). Pesmu “Oda radosti – Anegdote evrointegracija” prati animirani spot,koji potpisuje Darko Vlaović.

Rambo Amadeus objavio baladu “Bi li mi kazala”
"Oda Radosti - Anegdote Evrointegracija" Ramba Amadeusa

– Pjesma i spot inspirisani su izazovima evrointegracija na Balkanu. Naravno, integracije imaju puni smisao samo ako se zemlje Bakana, prve komšije prethodno reintegrišu, krene normalno trange frange, protok ljudi i kapitala, ljubav, seks, sport i razonoda, svatovi, poguzijelja, pršuti, sudžukice, kolca, kamena s ramena, briškule i trešete, zelja i bumbara i ostale divote koje ovaj jedinstveni konglomerat kultura nudi – piše u opisu Rambovog novog spota.

Rambo Amadeus bi da svira sa bendom u lunarnom vozilu

Pušić je već objavio četiri pesme sa novog albuma (“Bi li mi kazala”; “Šjor Spajdermen Stari”; “Serator”; “Brod budala”), koje su, kao i “Oda radosti”, dostupne na njegovom YouTube kanalu.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde