Oda gitari: “To te ja pitam” zajednička pesma Zeca, Belana, Novkovića, Denisa i Sandra

0
111

Petorica muzičara snimila je zajedničku numeru.

Oda gitari: "To te ja pitam" zajednička pesma Zeca, Belana, Novkovića, Denisa i Sandra
Foto: Printskrin YouTube / Croatia Records

Kad se na jednom mestu, sa jednim ciljem okupe umetnici koji su čitav život posvetili muzici i zlatnim žicama gitare, rezultat ne može izostati. U to su publiku uverili Vladimir Kočiš Zec, Neno Belan, Boris Novković, Denis Dumančić i Sandro Bastiančić. Ovi muzičari su upravo kroz gitaru ispričali neke od svojih najlepših priča, a u kojima se već godinama pronalaze njihovi brojni obožavaoci. A sada je tu pesma, njihova zajednička – “To te ja pitam”.

Boris Novković objavio ljubavnu pesmu “Moskva”

Muziku i aranžman uradio je Vladimir Kočiš Zec, a tekst je napisao Nenad Neno Ninčević. Reditelj spota je Zdravko Valentin. Ova numera je radiofonična i svojevrsna oda njihovom omiljenom instrumentu, kao i načinu života “starih majstora”. Baš kao što tekst kaže:”Život je moj u tim žicama, još sam lud još bih svirao”. Uvrstiti pet vrhunskih muzičara u jednu pesmu i postići da svako od njih “zasija” nije nimalo lak zadatak, ali u samo nekoliko stihova Zec, Belan, Boris, Denis i Sandro uspeli su da iznesu sve ono što ih čini posebnim i jednistvenim na muzičkoj sceni.

Neno Belan i “Fiumens” objavili animirani spot za pesmu “Zvijezda moga sna”
Oda gitari: "To te ja pitam" zajednička pesma Zeca, Belana, Novkovića, Denisa i Sandra
Foto: Printskrin YouTube / Croatia Records

Vladimir Kočiš Zec je muzičar i kompozitor, a široj javnosti je poznat kao gitarista i član grupe “Novi fosili”, gde je pevao, svirao i aranžirao numere. Neno Belan je kantautor, pevač, kompozitor i nekadašnji frontman popularnog splitskog sastava “Đavoli”. Danas je solo izvođač uz prateći bend “Fiumens”. Boris Novković, kantautor i pevač, rođen je u muzičkoj porodici, otac mu je bio poznati muzičar i kompozitor Đorđe Novković. Muzičku karijeru je počeo sa svojom rok grupom “Noćna Straža”, a onda je nastavio solo karijeru. Denis Dumančić je kompozitor, muzičar i frontmen grupe “Leteći odredi”. Ima šaroliko muzičko stvaralaštvo, pa se u njegovu autorskom opusu može naći od dečjih, preko dance, pop, rock pesama do tamburaških, dalmatinskih i zabavnih. Sandro Bastiančić je basista, pevač, kantautor i član pop-rock grupe “En Face”. Autor je brojnih pesama koje su izvodili eminentni izvođači. Istovremeno je i plivački trener.

“Let 3” obradio hit “Novih fosila” – na šatrovačkom jeziku
Oda gitari: "To te ja pitam" zajednička pesma Zeca, Belana, Novkovića, Denisa i Sandra
Foto: Printskrin YouTube / Croatia Records

– Ideja za ostvarenje ovakve saradnje traje više od godinu dana, a tek sada smo uspeli da se okupimo i to realizujemo. Želja je bila da se u mojoj autorskoj pesmi okupi nekoliko mojih kolega kantautora, gitarista iz Hrvatske. Kolege koji se tu pojavljuju izuzetno cenim i po svom muzičkom izražaju slični su mom poimanju pop muzike. Tu mislim na dobru interpretaciju, kvalitetne stihove i visoku produkciju. Pri snimanju su mi pomogli vrhunski studijski muzičari: Alen Svetopetrić (bas); Mario Klarić (bubnjevi); Tomislav Modrić (klavijature); i Dragomir Herendić Dragianni (gitare). Nekoliko gitarskih deonica odsvirala je i moja malenkost. Miks, produkciju i mastering poverio sam mom dugogodišnjem kolegi Dragutinu Smokroviću Smokvi, dobitniku šest “Porina”. Iskreno se nadam da će se naša ideja dopasti publici – rekao je Vladimir Kočiš Zec.

E. A.

To te ja pitam

Samo za vas stari majstori
Ovu noć skupa sviraju
Gitare praše sve za pet
U srca opet diraju

O o o o o uđi u ritam
To te ja pitam
O o o o o uđi u ritam
To te ja pitam

Život je moj u tim žicama
Još sam lud još bih svirao
Ljubav je to nekad prokleto
A nekad opet fantastično

O o o o o uđi u ritam
To te ja pitam
O o o o o uđi u ritam
To te ja pitam

Jer moj je život ludo more
Ludo more
Zlatne žice zlatne zore
Zlatne zore

Ma koliko plavih suza
Palo je
Vina i gitara uvijek
Malo je

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde