Obožavaoci Pesme Evrovizije proglasile “Ono malo sreće” Zdravka Čolića za album godine

0
69

Iako je na Evroviziji nastupao 1973. godine sa numerom “Gori vatra”, evrovizijski fanovi iz celog sveta i dalje pomno prate rad Zdravka Čolića.

Obožavaoci Pesme Evrovizije proglasile "Ono malo sreće" Zdravka Čolića za album godine

Izdanje Zdravka Čolića “Ono malo sreće” izabrano je za album 2018. godine, na portalu “Eurovision on top” na osnovu glasova posetilaca koji okuplja fanove Pesme Evrovizije. U obrazloženju portala navodi se da je “album godine klasično delo koje se smatra remek-delom, a svaki fan Evrosonga bi trebalo da ga ima na svojoj polici”.

Kralj scene: Trosatni spektakl Zdravka Čolića u pulskoj Areni

Čola je prvi put nominovan u ovoj kategoriji i ubedljivo je trijumfovao sa 41 odsto glasova. Iza sebe je ostavio Marka Mengonija (23%); Mihala Špaka (22%); i Končitu Vurst (9%).

Inače, Zdravko je nominovan i u kategoriji singl godine, i to za radijski hit “Tebe čuvam za kraj”. Za malo mu je izmakao tron, našao se na drugom mestu za pesmu godine.

Čola i dalje na vrhu evrovizijske top-liste

Tokom prošle, a i pretprošle godine Čolićeve pesme sa aktuelnog albuma bile su visoko kotirane na listi “20+5”. Nedeljama su vodeće bile “Mala”; “Šljive su rodile”; “Kuća puna naroda”. Podsetimo, album “Ono malo sreće” objavile su dve najveće diskografske kuće u regionu – PGP RTS i “Croatia Records”.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde