Obeležen osamnaesti rođendan emisije “Kvadratura kruga”

0
99

“Kvadratura kruga” se bavi ljudima koji su ostavili trag više u odnosu na okruženje: stvaraocima, inovatorima, kreativnim, talentovanim, plemenitim i neobičnim ljudima i njihovim sudbinama.

Obeležen osamnaesti rođendan emisije "Kvadratura kruga"
Ekipa emisije “Kvadratura kruga“, Foto: RTS

Ekipa emisije, kolege i prijatelji obeležili su 18. godinu emitovanja kultne RTS-ove emisije “Kvadratura kruga”, u kojoj je, kako kaže autor Branko Stanković, čovek uvek ispred i iznad svega. Za 18 godina ispričano je 1.850 ljudskih priča, emitovano više od 850 emisija, a ekipa je prešla put duži od 1.200.000 kilometara.

– Malo li je ispričati toliko priča?! Zamislite da iz noći u noć nekom pričate priču i da pritom ne dosadite tom nekom. Nadam se da nismo dosadili sa “Kvadraturom kruga” – rekao je autor “Kvadrature kruga” Branko Stanković na svečanosti održanoj u RTS klubu.

Bunt rok festival 2020: Otvoren konkurs do 12. februara

Stanković je istakao da se emisija uvek vraćala ljubavi, u kojoj nema matematike već samo hemije. “Kvadratura kruga” je uzdizala čoveka za razliku od rijalitija koji ga je, kako kaže, prljao.
Kroz emisiju je izgrađeno 16 kuća i kupljen jedan stan; opremljeno 20 domova; obezbeđeno 70 stipendija za učenike. Mnoge porodice dobile su novčanu, pomoć u hrani i odeći.

Obeležen osamnaesti rođendan emisije "Kvadratura kruga"
Branko Stanković, Foto: RTS

Urednica redakcije “Aktuelnosti” Branka Kerkez ukazala je da je 18 godina dug period “tokom kod novorođenče postane odrastao čovek”. Ona je dodala da je za emisiju veliki uspeh da traje toliko dugo.

Serija “Južni vetar” od 19. januara na Prvom programu RTS

Na svečanosti je emitovan i kratak film u kom su prikazani isečci iz emisija emitovanih tokom 18 godina – od priče o silasku u utrobu zemlje sa rudarima, do priče “sa neba” gde elektromonteri rade na dalekovodima, ali i brojne priče o “malim i velikim” ljudima.

Dodeljene su i nagrade za plemenitost ljudima i institucijama koje su tokom 2019. pomogli brojnim porodicama. Nagrađeni su Zavičajno udruženje “Hercegovina”; firma “Neimar V”; i udruženje “Stari Ras”.

Beovizija 2020: Takmiče se Neda Ukraden, Bane Mojićević, Ivana Jordan…

Branko Stanković je jedan od najnagrađivanijih novinara RTS-a. Tokom karijere dobio je više od 60 nagrada, među kojima su i Vukova nagrada; priznanje “Kapetan Miša Anastasijević”; nagrada za životno delo; nagrade za plemenitost i ljudskost…

U subotu, 8. februara, na RTS1 biće emitovan drugi deo specijalnog serijala posvećen 18. rođendanu emisije “Kvadratura kruga”.

E. A. / Izvor: RTS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde