Nušićijada: Opšti džumbus subotnjeg dana

0
180

U subotu se u Ivanjici nastavio opšti džumbus. Na programu Nušićijade bilo je predstava, koncerata, radionica, mnogo humora, a predstavljena je i monografija o pola veka od nastanka Nušićijade.

Nušićijada 2017 Ivanjica, " Wonder strings"
Koncert uz jutarnju kafu – ženski kvartet “Wonder Strings”

Trećeg dana Nušićijade, u subotu, 26. avgusta, program je započeo, a kako drugačije, nego jutarnjom kafom. I to uz zvuke čudesnih žica. Naime, na Platou ispred Spomenika revolucije održan je jutarnji koncert ženskog kvarteta “Wonder String”. Publika je uživala u pop i rok hitovima u klasičnoj dimenziji.

„Wonder Strings“: Pop i rok hitovi u klasičnoj dimenziji

Nušićiajda 2017 Ivanjica
Deca Ivanjice svojim drugarima

Posle kocerta na ovom mestu predstavljana je monografija o ivanjičkoj manifestaciji i održana je tribina o pola veka u srpskoj kulturi i Nušićijadi kao njenoj indikativnoj pojavi. Govorili su autor monografije Svetislav Marković, kao i Milena Dragičević Šešić i Petar Arbutina. Zajednički zaključak je da nema kvalitetnog načina života bez kulture.

Za najmlađe je na Dečjoj sceni organizovana radionica Škole animiranog filma “Šal”, kolaž radionica “Seckaj, lepi, stvaraj” Marijane Janković, a bio je i Školski program “Deca Ivanjice”.

Nušićijada: Kesić dobio lepljivu traku, Božović štap za osveženje

Nušićijada 2017, FB, Ivanjica
Performans uličnog teatra iz Krakova

Na velikoj sceni Doma kulture tokom popodneva izvedena je predstava Ujež” u izvođenju Amaterskog pozorišta mladih Ivanjice, a na Dečjoj sceni “Zaistinski srpska bajka”, pozorišna predstava za decu izdavačke kuće Klett.

Nušićijada 2017, FB, Ivanjica
Posetioci su “poleteli” sa Kikijem Lesendrićem i “Pilotima”

Posetiuoce Nušićiajde su zabavili i nasmejali stendap komičari koji su imali “Veče improvizacije” – Srđan Dinčić, Aleksandar Perišić, Ana Zlatanović i Ivan Nikolić. Otvorena je i filmska festivalska scena u Gradskom parku, a publika je mogla da pogleda dokumentarac o Nušićijadi, kao i filmove sa starih manifestacija.

Završeno snimanje dokumentarnog filma o Nušićijadi

U glavnoj ivanjičkoj ulici u subotu uveče bio je performans “Don Juan’s heart on fire”, uličnog teatra iz Krakova. A onda su na Trgu ispred Doma kulture, svi zapevali, zađuskali i “poleteli” uz Kikija Lesendrića i grupu “Pilote”. A, negde pre ponoći, na bini “Okruglo, pa na ćoše” stupili su izašli članovi holanskog benda “Spijkers”. Sjajni muzičari oduševili su publiku i napravili odličnu atmosferu.

Nušićijada 2017, Ivanjica ;FB, Fantastični Spijkers za finale subotnje groznice!
Fantastična holandska grupa “Spijkers” za finale subotnje groznice

Posle „Bekstva iz zatvora“, Uroš Ćertić u američkoj seriji „Dosije X“

U nedelju posetioce Nušićijade očekuje novi džumbus. Između ostalog, satiranje kulturom i humorom, vatreni šou, predstava “Ožalošćena porodica”, kao i koncert “Belgrade Dixieland Orchestra”. A biće i završna parada i Nušićev rezime za svečano zatvaranje festivala.

D. D. / Foto: Facebook / Nišićijada

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde