Nulti dan Exita na No Sleep Novi Sad bini uz klubove Salon des Amateurs i 20/44

0
143

Exit Festival ove će godine trajati pet dana, a osim glavne bine i mts Dance Arene, i No Sleep Novi Sad bina pokrenuće svoje motore već u sredu, 5. jula.

Nakon što je na Petrovaradinsku tvrđavu dovela čuvene svetske klubove i organizovala žurke u Londonu, Barseloni, Briselu i drugim metropolama, #NSNS će na jednu noć preuzeti i kolosalnu mts Dance Arenu. Nulti dan Exita će održati prvi Guarana No Sleep Festival na Exitu. U okviru njega će na Areni nastupati Jeff Mills; Ellen Allien; Paula Temple & Rebekah; Lag b2b UVB; Dejan Milićević b2b Marko Milosavljević i Marta b2b Sugar Lobby.

exitA pošto je objavljen dolazak čuvenih svetskih klubova Sub Club, Fuse, Avant Garde i Concrete, na matičnoj No Sleep Novi Sad bini, u sredu 5. jula pridružiće im se još dva. Direktno iz zgrade dizeldorfskog Kunsthallea na Exit stiže fascinantni Salon Des Amateurs. Dočekuje ga brod koji ponovo ka tvrđavi plovi pravo iz centra koordinatnog sistema beogradske scene, sa dobro poznatim brojkama: 20/44! Ulaz na No Sleep Festival slobodan je uz svaku Exit ulaznicu, bilo da je petodnevna, četvorodnevna ili bilo koja jednodnevna.

Jane Fitz na No Sleep Festivalu

Ovaj objedinjeni sastav Salona i Broda predvodiće Jane Fitz, izuzetna selektorka iz Londona i rezidentkinja priznatog festivala Freerotation. I drugi vodeći svetski klubovi kao što su Concrete ili Panorama Bar unapred se raduju njenom svakom sledećem nastupu. Vanserijske DJ veštine i nepregledni muzički meridijani ove veteranke britanske scene učiniće da nultog dana Exita izlazak sunca iznad Petrovardinske tvrđave bude neprocenjivo iskustvo. Na Exit dolazi i pokretač Salona amatera Detlef Weinrich, poznatiji kao Tolouse Low Trax i jedan od osnivača kultnog benda “Kreidler”. Dizeldorfski kraut-roker, post-punker i romantik nastupiće na No Sleep Novi Sad bini u “live” formatu.

exit no sleep Nulti dan ExitaSinergiju dva veoma bliska kluba povezuje Salonov rezident Vladimir Ivković. On je rođeni Beograđanin koji već decenijama živi u Dizeldorfu. Vodi prestižnu izdavačku kuću Desolat od Loco Dicea, ali i sopstveni Offen Music čije prvo izdanje je bio neobjavljeni rad novosadskog genija Mitra Subotića Sube, potpisanog kao Rex Ilusivii.

Sporogoreći plesni uvod u besanu sredu na tvrđavi pružiće dobro poznati 20/44 rezident Schwabe, član grupe Tapan i koautor besprekorne klupske rezidencije Disco Not Disco. Član još jednog “brodskog” kolektiva Vitanov iz Beyond House ekipe, u završnici za DJ pultom, pripremiće publiku za narednu noć.

No Sleep ove godine otišao i više i dalje nego ikad!

Svoje postave za naredne četiri noći već su objavili i Sub Club (6. jul); Fuse (7. jul); Avant Garde (8. jul) i Concrete (9. jul). Predstavljaće ih Red Axes; Denis Sulta; Harri & Domenic; Moscoman; Function; Dax J; Charlotte de Witte; Pierre; Bjarki; Vatican Shadow; Dr. Rubinstein; SNTS; Antigone & Francois X; Voiski; Leo Pol; Ben Vedren i drugi. Ove godine održani su i No Sleep događaji u Londonu (Avant Garde at Corsica Studios), Briselu (Fuse) i Glazgovu (Sub Club). Među izvođačima na No Sleep žurkama u svetskim metropolama našli su se i Rebekah, Honey Dijon, Fort Romeau, Jennifer Cardini, Man Power i drugi.

exitOd 13. do 15. jula čeka nas i prvo morsko izdanje No Sleep bine na Sea Dance festivalu. Pored ostalih nastupiće Amelie Lens i rezidenti Berghaina, Etapp Kyle i Kobosil, te Space Dimensions Controller, South London Ordnance, Filip Xavi, Insolate, TKNO i desetine drugih.

Ulaznice za EXIT po aktuelnim cenama samo do 30. juna!

Aktulne cene četvorodnevnih ulaznica za EXIT (6-9. jul) od 7.490 dinara važiće još najkasnije do petka, 30. juna. Trenutno se najviše traži paket pod dobro poznatim imenom Exit Avantura. A, koji na četiri dana Exita, za dodatnih samo 500 dinara dodaje i još tri dana Sea Dance festivala, od 13. do 15. jula. Takođe, za dodatnih 1.490 dinara u prodaji su i petodnevne ulaznice koje obuhvataju i spektakularni koncert “Kilersa” na glavnoj bini Exita u sredu 5. jula. Uz svaku Exit ulaznicu slobodan je ulaz i na specijalni No Sleep festival.

Najkasnije do 30. juna važiće i cena pojedinačnih ulaznica koje se kreću od 2.990 dinara za “Kilerse” (5. jul), 2.490 za četvrtak (6. jul), 2.590 za petak (7. jul), 2.990 za subotu (8. jul) i 2.590 dinara za nedelju (9. jul). Sve ove ulaznice i paketi se prodaju širom zemlje u mreži Gigstix.com, u svim knjižarama Vulkan, te putem sajta www.exitfest.org.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde