Lajko Feliks otvorio Novosadsko muzičko leto 2018, slede “Ođila”, Kralj Čačka i Bisera

0
123

Lajko Feliks otvorio Novosadsko muzičko leto 2018, slede "Ođila", Kralj Čačka i BiseraS tradicijom dugom preko dve decenije, značajna manifestacija u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada održaće se od 14. do 21. avgusta, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada.

Lajko Feliks otvorio Novosadsko muzičko leto 2018, slede "Ođila", Kralj Čačka i BiseraCiklus od četiri koncerta otvorio je Lajko Feliks u Sinagogi, 14. avgusta. Često je nazivan “đavoljim violinistom”, jer kada izađe na scenu i zasvira, sposoban je da učini nemoguće. Njegova muzika izmiče svakom kalupu i granici, prihvatajući neobjašnjivo. Kako sam objašnjava, ona se zasniva na bogatstvu zvuka njegovog instrumenta. Lajko je započeo Novosadsko muzičko leto 2018 zajedno sa mađarskim gitaristom Atilom Šidom. Posetioci su bili prezadovoljni njihovim muziciranjem.

Vasil Hadžimanov na listi najboljih svetskih džezera

Lajko Feliks otvorio Novosadsko muzičko leto 2018, slede "Ođila", Kralj Čačka i BiseraPubliku i narednih dana očekuju odlični izvođači. Tri potpuno različita koncerta, ali podjednako vredna i atraktivna programa. Tako, dva dana nakon otvaranja, u četvrtak 16. avgusta nastupiće grupa “Ođila”. Prepoznatljivi po izvođenju romske muzike po ugledu na tradiciju teatra “Romen” iz Moskve, kao i numera iz legendarnih filmova “Cigani lete u nebo” i “Moja slatka umiljata zver”.

Mountain Music Fest: „Začinjen dan“ na Divčibarima avanturom i muzikom

Lajko Feliks otvorio Novosadsko muzičko leto 2018, slede "Ođila", Kralj Čačka i BiseraNedelja, 19. avgust, je rezervisana za Kralja Čačka – slikara, pesnika i kantautora. Prema mišljenju mnogih – srpskog Toma Vejtsa. Nenad Marić, poznatiji kao Kralj Čačka, izvodi, kako su ocenili stručnjaci – mudre, lepe i gorke pesme, u kojima se iskrenost i autentičnost oštro suprotstavljaju izopačenostima ovog vremena. Prvi album “Zemlja snova” objavio je 2016, a krajem leta ove godine najavio je i novo studijsko izdanje – “Spusti svetlost na put”.

Predstavljena knjiga „Istorija beogradskih svetinja“ u Starom dvoru

Lajko Feliks otvorio Novosadsko muzičko leto 2018, slede "Ođila", Kralj Čačka i BiseraNovosadsko muzičko leto će u utorak, 21. avgusta zatvoriti Bisera Veletanlić, jedno od najvećih imena bivše jugoslovenske scene. U svojoj bogatoj muzičkoj karijeri snimila je veći broj nezaboravnih melodija. Ona će nastupiti zajedno sa bendom Vasila Hadžimanova.
Svi programi će se održati u Sinagogi, sa početkom u 21h. Ulaznice se mogu kupiti u prostorijama MONS-a, kao i dva sata pred početak koncerta u holu Sinagoge. Onlajn rezervacije i kupovina karata može se izvršiti na sajtu Muzičke omladine Novog Sada. Cena ulaznica za sve programe iznosi 700 dinara osim za koncert Bisere Veletanlić i Vasil Hažimanov benda, koja košta 1.000 dinara.

E. A. / Foto: Muzička omladina Novog Sada

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde