Novosadski Oktoberfest: Pivo, baravske kobasice i dobra muzika

0
135

Novosadski Oktoberfest održaće se ove godine 20. i 21. oktobra u Master Centru Novosadskog sajma. Među učesnicima su bendovi “Hladno pivo”, “S.A.R.S.”, “Orthodox Celts”, “Love Hunters”, “Amajlija”, “Prljavi inspektor Blaža i kljunovi” i mnogi drugi.

Novosadski Oktoberfest 2017Novosađani i njihovi gosti biće u prilici da uživaju u više desetina brendova piva iz celog sveta, bavarskim kobasicama, perecama i mnogo dobre zabave. Ovogodišnji izvođači najavljuju sjajnu zabavu i odlične svirke. Prošlogodišnji Novosadski Oktoberfest posetilo je preko 15.000 ljudi, tokom dva dana festivala popilo se 32 hiljade litara piva, pojelo pet hiljada kobasica i preko 10 hiljada pereca. Festival je prošao bez ijednog incidenta i intervencije policije i hitne pomoći. Obe večeri publika je navijala za najbolje u brzom ispijanju piva i držanju krigli, navode organizatori. A, sve ulaznice su bile prodate nekoliko dana uoči događaja. Ulaznice za festival 2017. su u prodaji, i to putem Gigstix mreže.

Belgrade Beer Fest: 360.000 posetilaca u prva tri dana

orthodox-OF2016
“Orthodox Celts” na prošlogodišnjem Novosadskom Oktoberfest, Foto: Promo

Grupa “Orthodox Celts“ učestvovala je prošle godine, a sa posetiocima Novosadskog Oktoberfestra družiće i na nastupu drugog dana festivala.
– Utisci od lane su fenomenalni. Znate, postoje koncerti kada se svi “otkače”, i publika, i izvođači, pa i organizatori. Prošlogodišnji nastup “Kelta” na Oktoberfestu je bio baš takav, ali i poseban iz nekoliko razloga od kojih je glavni onaj da smo tim koncertom zaokružili jednu eru u istoriji grupe “Orthodox Celts”, ali i zakoračili u novu – kaže frontmen Aca Seltik.

EXIT PUSTOLOVINA: Moje leto ljubavi

– Novosadska publika nije posebna, ali kada to kažem to je najpozitivnije moguće. Naime, za sve ove godine iza nas uvek je publika bila ta koja nosi bend, koja od nas izvlači i poslednji atom energije i koja šalje svu onu pozitivu koja može da se akumulira na jednom mestu. U tom smislu ni Novi Sad nije izuzetak, čak je možda novosadska publika i “istija” od drugih. Ni ove godine nećemo da usporimo. U međuvremenu je izašao naš šesti album “Many Mouths Shut!”, pa ćemo svakako da iskoristimo priliku i da u sledeće poglavlje uletimo naglavačke sa gomilom novih pesama, ali i kompletnim best of repertoarom. Publika može da očekuje unapređene “Kelte”, sa unapređenim scenskim nastupom i unapređenom set listom.

Belgrade Beer Fest: Spektakl na kiši „Plavog orkestra“

hladno-pivo promo
Članovi benda “Hladno pivo” priznaju da su pivopije, Foto: Promo

Mile Kekin i “Hladno pivo” se takođe “oštre” na nastup na Novosadskom Oktoberfestu.
– Svirka u Novom Sadu nam je bila druga svirka u Srbiji uopšte, davne 2001. godine, ako se ne varam. Svirali smo u klubu NS Tajm, ispod Miga koji je tamo bio instaliren. Posle smo nastupali još masu puta po klubovima i festivalima, naredalo se kroz godine popriličan broj nastupa, od Exita, Koncerta godine, Spensa i još mnogo nijh. Ne sećam se da je novosadska publika ikad podbacila. Volim posle svirke da odem malo u grad. Prošli put sam se bogme i fino opustio u jednom irskom pubu. Preterao sam čak pomalo s opuštanjem – kaže Kekin.

Mile Kekin: Prvi auto koji je samo tvoj, simbol je prave slobode

Novosadski Oktoberfest 2017 SARSInače, “Hladno pivo” proslavlja 30 godina postojanja benda i tim povodom će objaviti “Greatest Hits” kompilaciju. S obzirom da dolaze na festival piva u Novi Sad, Mile otkriva ko je u bendu najveći ljubitelj piva. Kao i mora li ono uvek da bude hladno?
– Svi smo velike pivopije. Šoki, naš basisit čak i sam proizvodi svoju pivu dok ja još maštam o tome. Nema ništa bolje od dobrog piva nakon dobre svirke. Pivo se treba pit’ na pravoj temperaturi, a to najviše zavisi od vrste piva. U Novom Sadu ćemo kao i svaki put, iliti sportskim rečnikom rečeno – ostavićemo srce i dušu na terenu! Nadam se da će publika biti naš šesti igrač i ne sumnjam da će rezultat biti pozitivan.

Novosadski Oktoberfest 2017 Love HuntersI “S.A.R.S.” obećava “maksimum pozitivne energije”, baš kao i “Love Hunters” predvođen Milanom Muminom. Inače, poznati novosastski rok sastav iskoristiće priliku da upravo na ovogodišnjem Oktoberfest proslavi 30 godina svog rada. Ovaj nastup će ujedno biti i poslednji nastup “Love Huntersa” u ovoj godini.

AVANTURE AUTOSTOPERA (3): Velikodušnost i darivanje neznanaca

– Novi Sad je muzički grad i zato je čist hedonizam nastupiti na Oktoberfestu. Kada pošaljem energiju sa mojim Kljunovima očekujem uzvratni udarac. Kada se energija publike pretvori u andrenalin koji me pukne kao prvi poljubac, onda shvatim zašto Mik Džeger i dalje nastupa, iako bi bilo logičnije da u bade mantilu i japankama sedi na verandi svog zamka – kaže Prljavi inspektor Blaža, koji će nastupiti drugog dana festivala. Na pitanje da li je pivopija i hoće li uživati u kobasicama, perecama i ostalim gurmanlucima na Novosadskom Oktoberfestu, odgovara u svom stilu:

prljavi-inspektor-blaza-i-kljunovi
Blaža i Kljunovi su spremni za nastup uz pivo i bavarske kobasice, Foto: Promo

– Pivopija je stanje svesti! I ima veze sa Ničeom, Źan Pol Sartrom i Frojdom. Moja deda je pio pivo, moj otac pije pivo, a bogami i majka ume da ga zaliva sa nama. Što se tiče kobasica, naš bubnjar je stručnjak za njih. On tvrdi da tu definitivno važi pravilo da veličina nije bitna. Dobra kobasica uvek nađe put do stomaka. Popićemo mnogo piva i pojesti mnogo kobasica sa posetiocima Oktoberfesta, a onda odsvirati sve hitove od “Pamele” do “Bodiroge”. Nećemo se štedeti već ćemo gristi kao da smo na početku karijere. Kada veče dostigne vrhunac, svi ćemo zajedno zapevati: “Srbijo, Srbijo, suzu sam pustio” i pustiti tu suzu u kriglu piva. Živi bili i sve u zdravlje popili!

Belgrade Beer Fest 2017: 50 sati vrhunskog besplatnog programa

I za kraj stihove Blažine pesme:
“Ljudi kol’ko volim pivo
Najradje bi u njem’ pliv’o
Kao zlato sija, hladno kao zmija
Organizmu svakom prija

A mala mi zanoveta
Kao da je propast sveta
Jer volim, volim
Mnogo volim pivo!”

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde