Novosađanin Nikola Zekić novi pevač grupe “Legende”

1
951

Proslavljeni bend je ponovo u punom sastavu sa novim pevačem.

Novosađanin Nikola Zekić novi pevač grupe "Legende"
Podmlađene “Legenede”, Foto: Promo

Grupe “Legende” imaju novog člana. To je Nikola Zekić iz Novog Sada, tridesettrogodišnji pevač. Kada je pre nekoliko meseci objavljeno da Ivan Milinković dugogodišnji pevač sastava napušta “Legende” i započinje samostalnu karijeru mnogi su se zapitali a šta će biti sa grupom. Eto, sada je sve jasno, nastavlju sa novim pevačem.

Najava solo albuma: Ivan Milinković objavio pesmu “Svenuće dunje”

Nikola Zekić je u osnovi pop pevač, ali se izvrsno snalazi u vodama narodne muzike, a posebno sevdaha. Završio je muzičku školu, svira harmoniku i peva. Bavio se folklorom punih 25 godina.

Novosađanin Nikola Zekić novi pevač grupe "Legende"
Nikola Zekić, Foto: Promo

Usavršavao se kao radijski pevač, bio vokalni solista RTV Vojvodine i RTS-a. Pobedio je na muzičkom serijalu “Iz našeg sokaka” 2010/2011. Nastupao je u mnogim emisijama, na koncertima i festivalima pomenutih medijskih kuća (Igrale se delije; Ha-ha karavan; Darovnica; Kolarčeva zadužbina; Milenino kolo; Pesmo srce mi ogrej; Zlatna tamburica…).

Sabor narodne muzike Srbije: U konkurenciji za nagrade 24 nove pesme

U sezoni 2011/12 postaje član Pevačkog studija PGP RTS-a pod vođstvom Merime Njegomir i za arhivu Radio Beograda snima veliki broj narodnih pesama.
U svojoj muzičkoj biografiji poseduje singlove modernijeg sadržaja (Lažeš zlato; Rukopis; Tiho tiho tamburice; Izgubljeni raj).
Godine 2015. postao je član pop-rok benda “Paket aranžman” iz Bačke Palanke. Sa njima je nastupao na mnogim manifestacijama, festivalima, klubovima u zemlji i inostranstvu.

Dragana Mirković najmlađi dobitnik nagrade za životno delo

Publici je poznat i kao i jedan od nagrađenih učesnika na nedavno održanom Saboru narodne muzike. Na festivalu je osvojio treće mesto sa pesmom “Rasti moj zeleni bore” koju je napisao čuveni Radoslav Graić.

– Naša dužnost je da “Legende” negujemo kao brend, ali da negujemo i dobru i kvalitetnu pesmu koja se oslanja na našu tradiciju. Važno je da ljudi znaju da su “Legende” spremne za nastavak karijere i da niko u bendu nije važniji od pesama! – rekao je Zoran Dašić Daša, lider ansambla i autor brojnih hitova “Legendi”.

K’o lepi san: Ćerke ispunile želju Predraga Cuneta Gojkovića
Novosađanin Nikola Zekić novi pevač grupe "Legende"
“Legende” snimaju nove pesme, Foto: Promo

Grupa u novom sastavu već snima nove pesme za sledeće CD, a spremaju i program kojim će se predstaviti publici od polovine januara sledeće godine. Osvežene i podmlađene “Legende” sa pevačem Nikolom Zekićem i klavijaturistom Markom Dašićem, koji je godinama unazad svirao velike koncerte sa “Legendama”, najavljuju uspešan nastavak karijere.

Mada su “Legende” do sada održale 59 koncerata u beogradskom Sava centru, gde su u kontinuitetu nastupale 25 godina, ove zime se neće družiti sa prestoničkom publikom u plavoj dvorani. Dašić je izjavio čim nove pesme zažive i publika ih prihvati, zakazaće beogradski koncert, najverovatnije na jesen sledeće godine.

E. A.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde