Novogodišnji Open Air bioskop: Film “Nebeska tema” pod zvezdama

0
68

Koncept filmskih projekcija organizovanih na više lokacija širom Beograda pokazao se izuzetno uspešnim u letnjim mesecima. Zato su se čelnici grada odlučili da bioskop pod zvezdama, na otvorenom, bude i u zimskom periodu.

Novogodišnji Open Air bioskop: Film "Nebeska tema" pod zvezdama

Uz filmove na velikom platnu i ozvučenje koje će u potpunosti zadovoljiti standard kvaliteta zvuka, na prostoru Winter Open Air Cinema posetioci će uz “filmske grickalice” poput kokica i naćosa uživati u vrhunskoj projekciji filmova. Na taj način oživeće i dodatno animirati prostor na Trgu Nikole Pašića tokom večeri. Novogodišnji Open Air bioskop je u sklopu manifestacije Beogradska zima.

Beogradska zima 2019-2020: 700 sati besplatnog programa za 77 dana

Dokumentarni film “Nebeska tema“ o velikanu naše muzike Vladi Divljanu zatvoriće ovu godinu na najbolji mogući način: projekcijom pod zvedanim beogradskim nebom u otvorenom bioskopu. Film će biti prikazan u okviru Novogodišnjeg Open Air bioskopa na Trgu Nikole Pašića u Beogradu 23. decembra od 20h. Ulaz je, naravno, slobodan.

Poslednja ovogodišnja beogradska projekcija dolazi nakon rasprodate bečke premijere koja je 16. decembra održana u bioskopu “Stadtkino”. Tako su dva grada u kojima je Vlada živeo pokazala veliku ljubav prema njemu. Podsetimo, film je u beogradskim bioskopima igrao svakodnevno skoro četiri meseca!

Mladen Matičević dobitnik Nagrade “Vlada Divljan”

Puno ljubavi i predivne energije stiglo je od publike koja je u velikom broju od premijere, koja je održana na Vladin rođendan 10. maja u beogradskom Sava centru, pogledala film.
Film je do sada videlo više od 18.000 ljudi. Prikazan je u 20 gradova u Srbiji i desetak u Hrvatskoj, uključujuću rasprodate premijere u Beogradu i Zagrebu (11. jun, Lisinski). “Nebeska tema” je takođe prikazana i na Sarajevo Film Festivalu; Vukovar Film Festivalu; zatim u Skoplju; Podgorici; Nikšiću; Bijeljini; Torontu; Vankuveru; Londonu… u prvih nekoliko meseci 2020. biće prikazan i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Veče puno emocija: Premijerno prikazan film “Nebeska tema”

Dokumentarni film “Nebeska tema” je jedinstven i po tome što je svakodnevno igrao u beogradskim bioskopima čitavih 112 dana! Bioskopsko prikazivanje u Beogradu počelo je 16. maja. Na samom početku distribucije film je prikazivan u tri beogradska bioskopa: Kombank dvorani; Rodi Cineplex; i Cineplexxu Ušće. Mogao se videti i u Dvorani kulturnog centra Beograda i Domu kulture Studentski grad u dva navrata: u junu na Dok’n’Ritam festivalu; i krajem septembra u dva termina. Film je svakodnevno u beogradskoj Kombank dvorani prikazivan od 16. maja do 4. septembra ove godine, što je veoma retka pojava kada su u pitanju i igrani filmovi, a pogotovo dokumentarni.

Doček 2020: Ispred Doma Narodne skupštine Brena, Maya, “Kiki i Piloti”…
Foto: Beogradska zima

“Nebeska tema” scenariste i reditelja Mladena Matičevića je dugometražni dokumentarnii film sa elementima igranog filma. U njemu učestvuju najznačajniji autori sa ex-Yu prostora, koji su specijalno za ovu priliku snimili (i u filmu izvode) nove verzije pesama Vlade Divljana. Ovakav autorski pristup i veliki broj atraktivnih učesnika čini ovaj film jedinstvenim projektom kakav još nije viđen na našim prostorima.

Doček 2020: “Nova godina – Otmeno” – klasika, latino, rege, afro

Film je po formi i narativnoj strukturi sličan odnosno srodan svom glavnom junaku – istovremeno i dokument i bajka, i urban i emotivan i romantičan.
U filmu učestvuju Darko Rundek; Momčilo Bajagić Bajaga; Svetozar Cvetković; Zdenko Kolar; Aleksandar Šandorov; Dušan Strajnić; Mladen Juričić Max; Srđan Gojković Gile; Dušan Kojić Koja; Srđan Šaper; Goranka Matić; Momčilo Moma Rajin; Emil Tedeschi; Dina Divljan; Stevan i Pavle Divljan; Bojana Vunturišević; Ida Prester…
“Nebeska tema” je snimana na lokacijama u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde