Novogodišnji koncerti Beogradske filharmonije: “Betoven i još ponešto”

0
98

Beogradska filharmonija održaće dva novogodišnja koncerta na Kolarcu, 26. i 27. decembra.

Novogodišnji koncerti Beogradske filharmonije: Urnebesni "Betoven i  još ponešto"

Zajedno sa superstarom muzičke komedije, violinistom Aleksejem Igudesmanom, Beogradska filharmonija prirediće pravu ekskluzivu na tim koncertima. Njegov šou “Betoven i još ponešto” imaće svetsku premijeru upravo sa filharmonijskim orkestrom! Prodaja ulaznica počinje 25. novembra na biletarnici Beogradske filharmonije, kao i onlajn.

Baš kao što je celokupna koncertna sezona posvećena Betovenu, tako će i praznični nastupi orkestra biti u znaku ovog kompozitora. Urnebesni Igudesman, violionista koji je osvojio svet izvodeći klasičnu muziku na komičan način, daće svoj jedinstveni osvrt na neka od najpoznatijih Betovenovih dela (“Za Elizu”, Peta Betovenova simfonija; Deveta Betovenova simfonija…). I to na šaljiv i originalan način.

Beogradska filharmonija: “Betoven je keva” – ciklus ponovljenih koncerata
Novogodišnji koncerti Beogradske filharmonije: Urnebesni "Betoven i  još ponešto"
Aleksej Igudesman na Kolarcu izvešće premijerno “Betoven i još ponešto”, Foto: Promo

Aleksej ih reinterprertira na sveže, često šaljive, ali uvek duboko originalne i inovativne načine. Dodajući ritmove mnogih stilova i nacija širom sveta, on tim delima klasične muzike daje novo i sveže značenje u XXI veku.
Kao i Betoven, Igudesman se u mladosti preselio u Beč i tamo već 30 godina talasa muzičkom scenom. Imenovan je za impresarija i muzičkog predstavnika Beča za Betovenovu godišnjicu 2020. godine i slavi je sa svojom publikom širom sveta.
Ostala dela na programu uključuju Igudesmanova genijalna i uzbudljiva dela inspirisana muzikom iz svih krajeva sveta.

Najveseliji nastupi Beogradske filharmonije tradicionalno oduševljavaju publiku i privlače veliku pažnju. Za kraj 2019. godine orkestar će nastupiti sa omiljenim Igudesmanom i to po treći put. Alekseja publika obožava, i to kao violinistu; kompozitora; dirigenta; komičara; producenta; reditelja; glumca; preduzetnika; pisca; pesnika; kuvara i hedonistu.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde