Novi trejler za album ”Tri pisma iz Sarajeva” Gorana Bregovića

0
233

Objavljen je novi trejler za album Gorana Bregovića “Tri pisma iz Sarajeva”. Na realizaciji ovog projekta učestvovali su i Bregini gosti iz raznih zemalja. Među njima su Bebe Rašid Taha, Asaf Avidan, Rif Koen, šargijaši Sifet i Mehmed.

goran bregović trejler 2 o albumu, printskrin
Foto: Printskrin YouTube / Goran Bregović

Album “Tri pisma iz Sarajeva” će izaći u oktobru, u izdanju Universal Music France. Novi trejler otkriva još neke detalje o njemu. Tek toliko da zagolica znatiželju publiku.

Brega okupio svetske izvođače na novom albumu

A Bregović, rođeni sarajlija i rok zvezda bivše Jugoslavije, nastavio je da piše muziku za filmove. Prodao je preko šest miliona albuma i sarađivao sa mnogim poznatim svetskim muzičarima. Od Igi Popa (Iggy Pop) do “Džipsi Kingsa” (Gipsy Kings).

goran bregović novi trejler 2 o albumu Tri pisma iz Sarajeva, printskrin
Šargijaši Sifet i Mehmed Foto: Printskrin YouTube / Goran Bregović

“Tri pisma iz Sarajeva” simbolički odražavaju razlike, ali i naglašavaju mogućnost zajedništva tri načina izvođenja muzike – hrišćanskog, jevrejskog i orijentalnog. Svakom religijom dominira drugi instrument. A, atmosferski rad Zeida Zoura iz Tunisa, to će odlično prikazati publici.

GORAN BREGOVIĆ: Otac je želeo da sviram violinu, ali to je težak instrument

Okupivši cenjene muzičare iz sve tri sredine, Brega obnavlja stari duh u spletu različitih tehnika sviranja violina, iznova stvarajući muziku koja dira u dušu i diže na noge. Na albumu biće i pesma “Made in Bosnia”, a u njoj su Bregoviću pomogli šargijaši Sifet i Mehmed.

„Bijelo dugme“ oborilo rekord posećenosti Dana piva u Zrenjaninu

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde