“Novi Sad – Tango grad” od 24. do 27. avgusta

0
133

Poslednja nedelja avgusta u Novom Sadu, sada već tradicionalno, rezervisana je za argentinski tango. Udruženje Todo Tango, po četvrti put, organizuje međunarodni festival “Novi Sad – Tango grad”, od 24. do 27. avgusta, na više lokacija u gradu.

Slušaće se i plesati tradicionalni argentisnki tango. A, osim u plesu Novosađani će imati priliku da uživaju i u brojnim pratećim sadržajima festivala “Novi Sad – Tango grad”.

Novi Sad Tango gradFestival počinje naučnim predavanjem “SciTango”. Održaće se u Galeriji Matice srpske, u četvrtak 24. avgusta u 18 časova. Predavanje “Ples u pozorištu” održaće naš proslavljeni scenograf i kostimograf Miodrag Tabački, redovni profesor Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Odmah potom biće predavanje pod nazivom “Tango kao nadahnuće kroz muzičko stvaralaštvo”. Održaće ga kompozitor i stručni saradnik Katedre za kompoziciju Akademije umetnosti u Novom Sadu, Ljubomir Nikolić. Ulaz na predavanje je besplatan.

Novi Sad Tango grad
Foto: www.todotango-ns.com

Narednog dana, u petak 25. avgusta, sa početkom u 20 časova, u Novosadskoj sinagogi biće održan koncert na kojem će nastupiti svetski poznati “Beltango kvintet” iz Beograda, sa specijalnim gostima. Na sceni će im se pridružiti argentinski tango maestrosi Selva Mastroti i Marselo Ramer. Karte za koncert mogu se nabaviti na prodajnim mestima GIGSTIX-a.

U nedelju 27. avgusta, poslednjeg dana festivala, sada već tradicionalno, tango će se slušati i plesati na terasi Petrovaradinske tvrđave. Biće to prilika da, na mestu sa najlepšim pogledom na Dunav, Novi Sad i vojvođansku ravnicu, uživaju ne samo tangerosi, nego svi Novosađani i gosti grada. Tim događajem, festival će zvanično biti zatvoren.

Četvrti međunarodni festival “Novi Sad – Tango grad” održava se pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Ambasade Argentine u Beogradu i Jevrejske opštine Novi Sad.

Ovako je bilo ranijih godina:

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde