Objavljen novi film o fenomenu mts Dance Arene na Exitu

0
135

U čast jubilarnih 15 godina rada mts Dance Arene, danas je objavljen i novi dokumentarni film o globalnom fenomenu, ove svetski famozne bine EXIT festivala.

mts Dance Arene linup 2017Obeležavajući 50 godina od čuvenog Leta ljubavi iz 1967. godine, koji je promenio svet i pokrenuo muzičke festivale kakve danas poznajemo, ovogodišnji Exit Festival trajaće pet dana i noći.

Zahvaljujući specijalnom No Sleep festivalu, koji će se odigrati u sredu 5. jula na Exitu, i mts Dance Arena ove će godine povesti publiku u pet uzastopnih noći i jednako toliko svitanja u spektakularnom ambijentu Petrovaradinske tvrđave. U čast jubilarnih 15 godina rada mts Dance Arena, danas je objavljen i novi dokumentarni film o globalnom fenomenu, ove svetski famozne bine Exit festivala. Prođite iza grandiozne pozornice, zavirite u bekstejdž i saznajte koliko traju pripreme za izuzetno složenu produkciju u gigantskim rovovima najveće evropske tvrđave tog tipa.

Pohvale svetskih zvezda
Dance-Arena
Dance Arena, Foto: Promo

Film je 2016. godine snimila VICE produkcija. U njemu se može čuti i kako najveći svetski izvođači imaju tremu kad izađu pred publiku na Areni. O tome govore i neke od najvećih svetskih zvezda kao što su Carl Cox; Maceo Plex; Nina Kraviz; Skrillex; Solomun; Deep Dish; Jackmaster i brojni drugi. Film prati i fanove iz Velike Britanije i Belgije. O razvoju govore i ljudi koji iza scene stvaraju magiju o kojoj su pisali vodeći svetski mediji.

Magazin Resident Advisor nema dilemu kada napiše:“Najbolja lokacija za muzički festival” (The best venue to host a music festival in!). Ni DJ Mag nije štedeo reči napisavši:“Najgrandiozniji prizor koji ćete ikad videti na nekom elektronskom događaju, bilo gde u svetu”; (The grandest sights you’ll behold at any dance event anywhere in the world!). Mixmag je otišao i korak dalje priznavši da:“Za sve ove godine koliko postoji, mislimo da još uvek nismo našli bolju Dance Arenu na nekom festivalu. A verujte, itekako smo tražili”; (In the 15 years since it started, we don’t think we’ve found a better festival Dance Arena yet. And we’ve looked, believe it).

Svitanje na Dance Areni, Foto: Promo
Svitanje na Dance Areni, Foto: Promo

Na mts Dance Areni tokom svih ovih godina gotovo da nema svetski priznatog house i techno izvođača da nije nastupio. Neki od najvećih redovno su se vraćali na mesto o kojem su govorili i u ovom filmu. Ovogodišnji, izuzetno širok program na Areni, duži za jednu celu noć, predvode Jeff Mills, Paul Kalkbrenner, Solomun b2b Dixon, Duke Dumont, Nina Kraviz, Ellen Allien, Paula Temple & Rebekah, Recondite, Booka Shade, Jamie Jones, Black Coffee, Robin Schulz, Hot Since 82, Faithless DJ set, Rødhåd, Nicole Moudaber, Lag b2b UVB, Tijana T, Marko Nastić, Dejan Milićević i brojni drugi.

Otvaranje Arene u sredu – Ulaz slobodan uz svaku EXIT ulaznicu!

Svi koji imaju petodnevnu, četvorodnevnu ili bilo koju jednodnevnu ulaznicu za ovogodišnji Exit, moći će da uđu na veliki No Sleep Festival. NSNS se u sredu, 5. jula održava na mts Dance Areni i No Sleep Novi Sad bini. Takođe, i svima koji te noći budu na koncertu “Kilersa” na glavnoj bini; posle završetka koncerta biće slobodan prolaz na Arenu i #NSNS koji će raditi kao i uvek, od 22 uveče do 8 ujutro.

I na “Kilerse” i na No Sleep Festival ulaziće se na isti dobro poznati glavni ulaz Exita (Lovoturs, br. 1 na svakoj mapi). Ali će se na samom vrhu publika razdvojiti na one koji imaju ulaznicu za koncert “Kilersa” i idu da ih gledaju pravo na Main Stage; dok će svi ostali moći već od 22h da uđu posebnim putem direktno na Arenu i #NSNS. Za one koji planiraju da dođu samo u sredu na Arenu i #NSNS, dostupne su i jednodnevne ulaznice na svim blagajnama Gigstixa po poklon ceni od samo 990 dinara.

The global phenomenon of EXIT Dance Arena:

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde