Novi besplatni koncerti i novi izvođači za Cloud Festivals završnicu

0
113

Nakon sjajnih festivala Beer Fest i Music Week, i ovaj vikend će na Ušću biti održani fantastični koncerti u okviru Cloud festivalske platforme.

Novi besplatni koncerti i novi izvođači za Cloud Festivals završnicu
Novi besplatni koncerti i novi izvođači za Cloud Festivals završnicu
Slobodan Trkulja, Foto: Bratislav Nadeždić

Najavljeni su novi izvođači i novi besplatni koncerti za Cloud Festivals završnicu na Ušću. Pre Noći muzike, koja će se organizovati u petak, 30. avgusta, kao uvod u poslednji festivalski vikend, u četvrtak 29. avgusta od 20h do 23.45h biće izvedeni besplatni koncerti Slobodana Trkulje i “Balkanopolisa”, kao i Vlatka Stefanovskog i “Rock Symphony”. Koncerti sastava “Balkanopolis” su mešavina modernog pop i rok spektakla, simfonijskog i epskog zvuka prožetog srpskom tradicijom. Predvođeni multiinstrumentalistom i pevačem Slobodanom Trkuljom, jedni su od najkreativnijih muzičkih umetnika sa naših prostora. Pored ekstravagantnih kostima i sada već legendarne Trkuljine frizure, poznati su po spajanju modernog i tradicionalnog – gajde sa gitarskim efektima i vah pedalama, kavale i rok gitare, tambure i bubnjeve… Njihovo izvođenje kompozicija je protkano snažnim orkestarskim zvukom, od epskog do liričnog.

Noć muzike 2019: Specijalni gost sicilijanski tenor Anđelo Fiore

– Održali smo mnogobrojne koncerte u arenama i teatrima širom sveta, i osvojili srca publike modernim srpskim zvukom. Svaki koncert “Balkanopolisa” je spektakl, a za nastup na Ušću pripremamo posebnu set listu! Jer, ovaj koncert će biti deo dokumentarnog filma kineske CCTV televizije o meni i “Balkanopolisu”. Snimaće se tokom naredna dva meseca. Zato pozivam sve Beograđane da u što većem broju dođu na Ušće kako bismo svi zajedno poslali što lepšu sliku u svet! – izjavio je Trkulja.

Potom će uslediti muzičko-scenski spektakl koji će izvesti Vlatko Stefanovski i “Rok simfonija”, što je projekat Kamernog orkestra iz Bitolja. Ovaj orkestar je sastavljen od vrsnih, profesionalnih muzičara, koji iza sebe imaju brojne uspešne koncerte na renomiranim festivalima.

Simfonija Smak: Simfo rok “Osvajača” i Kragujevačkog simfonijskog orkestra
Novi besplatni koncerti i novi izvođači za Cloud Festivals završnicu
“Rock Symphony” i Vlatko Stefanovski, Foto: Promo

– Ovaj orkestar čine mladi muzičari, koji su rešili da malo prošire svoj reprertoar, svirajući numere iz rock lektire. Zabavno je nastupati sa većim orkestrima, jer je zvuk bogatiji, a repertoar i za mene nov i svež. Pevam i sviram neke numere koje ne izvodim na mojim koncertima, a siguran sam da će publika na Ušću uživati! – rekao je Vlatko Stefanovski.

Poznati su po izuzetnoj atmosferi koja prati njihove nastupe na kojima izvode hitove legendarnih grupa kao što su: “AC/DC”; “Deep Purple”; “Led Zeppelin”; “Queen”; Lenny Kravitz; “Rammstein”; “Scorpions”… Orkestar je sastavljen od 17 članova i tri soliste, koji će uz virtuoza na gitari Vlatka Stefanovskog izvesti više od 90 minuta programa.

VLATKO STEFANOVSKI: Današnja muzika je kao brza hrana

SUBOTA 31. AVGUST JE CLOUD CLOSING DAY

U subotu, 31. avgusta, a povodom zatvaranja Cloud festivala, posetioci će od 20h imati priliku da prvi put u Beogradu čuju projekat “Simfonija Smak”. Pesme ove kultne grupe u aranžmanima koje je napravio Vojkan Borisavljević izvodiće Kragujevački simfonijski orkestar i članovi grupe “Osvajači”. Solista će biti Zvonko Pantovic Čipi. Muzika grupe “Smak” odiše džez rock elementima i u novom simfo-rock ruhu, sa čvrstim heavy rifovima, po kojima su “Osvajači” poznati, oživljava stare hitove grupe “Smak” na jedinstven način. Poseban ugođaj publika može očekivati u potpuno novim aranžmanima i visokim tenorskim deonicama po kojima je poznat frontmen “Osvajača”. Pored hitova “Smaka”, “Osvajači” za kraj izvode nekoliko svojih hitova u sinergiji sa simfonijskim orkestrom.

17. BBF: Tokom pet dana više od pola miliona ljudi
smak simfonija
“Smak simfonija” – “Osvajači”, Kragujevački simfonijski orkestar i Vojkan Borisavljevljević, Foto: Promo

Posle toga, od 22.30h nastupiće trubač Dejan Petrović i njegov “Big Band”. Oni su širom sveta poznati po nesvakidašnjim aranžmanima pop i rok hitova. Čast da zatovore Cloud festivalsku platformu imaće DJ Maus i Lapac, koji će Ušće pretvoriti u najveću diskoteku na otvorenom uz rock hitove osamdesetih.

Kao i za sve druge festivale u okviru Cloud platforme, ulaz i na ove koncerte će biti besplatan. Ulazak na VIP tribine će takođe biti slobodan, dok se ne popuni kapacitet.
Nova festivalska platforma Cloud Festivals je prvi put objedinila više festivala, koji se održavaju na Ušću tokom druge polovine avgusta. Tako je stvorila novi, jedinstveni koncept, a organizaciju i produkciju podigla na najviši nivo. U to se uverilo više od 810.000 ljudi koji su posetili Belgrade Beer Fest i Music Week tokom osam dana u prethodne dve nedelje festivala.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde