Novi album “Električnog orgazma” i na vinilu

0
68

el-org album i na viniluGrupa “Električni orgazam”, enciklopedijska odrednica za domaći rokenrol, nedavno je obradovala svoje fanove novim albumom “Gde smo sad?”.

Sada se u prodaji ovo izdanje nalazi i na vinilu. Ne samo fanovi “Električnog orgazma” već i oni koji vole da pravi rock’n’roll slušaju onako kako je i zamišljen – na gramofonu. Kako kaže frontmen benda Srđan Gojković Gile, i on i bend su jako zadovoljni što je ovaj album objavljen i u vinilnom izdanju.

Kultni bend „Električni orgazam“ objavio album „Gde smo sad?“

– To je prvi studijski album benda koji izlazi na vinilu još od 1994. godine i albuma “Zasto da ne?”. Ja sam odrastao slušajući ploče i smatram da je to najkvalitetniji nosač zvuka. A, i omot bolje izgleda u tom velikom formatu. Takođe, ima nešto u tome da postoje A i B strana, i da upravo postoji ta mala pauza, dok okrenete drugu stranu ploče. Ta magija se izgubila pojavom CD-a. Mislim da je upravo ta kratka pauza i ritual okretanja vinila nešto što daje poseban doživljaj nekog albuma! – rekao je Gile.

Novi spot „Električnog orgazma“ – „Gde smo sad?“
el org album i na vinilu
Stare, dobre ploče, Foto: Mascom

Album “Gde smo sad?” je objavljen za izdavačku kuću “Mascom”. To je dvanaesto studijsko izdanje grupe “Električni orgazam”. Naziv i koncept albuma već su nagovestili singlovi “Bio sam loš”, “Kamerom snimam sve”, “Istok zapad sever jug”, “Bila si kao san” i naslovna numera “Gde smo sad?”. Produkciju albuma potpisuje Toni Jurij sa kojim je grupa sarađivala na albumima: “Lišće prekriva Lisabon” (1982); “Les Chansones Populaires” (1983); i “Kako bubanj kaže” (1984).

„Električni orgazam“ objavio singl „Okašuka Šakata“, traje duže od devet minuta

Muziku su pisali Branislav Petrović Banana, Ljubomir Đukić Ljuba i Gile dok je tekstove, kao i obično, pisao Gojković. Blagoje Nedeljković Pače i Zoran Radomirović Švaba priključili su se i odsvirali sjajno svoje deonice. Što se vizualnog identiteta tiče, Tanja Mirković, sa kojom bend sarađuje prvi put, uradila je odličan omot dok je Goranka Matić zaslužna za fotografije.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde