Ovacije na otvaranju nove sezone Beogradske filharmonije

0
158

Petominutnim ovacijama 29. septembra u Kolarčevoj zadužbini završio se prvi koncert nove sezone Beogradske filharmonije pod upravom novog šefa-dirigenta Gabrijela Felca. Sezonu “Pet elemenata”, otvorio je koncert iz ciklusa “Zemlja” uz Betovenovu “Pastoralnu” i Štrausovu “Alpsku simfoniju”.

Bgd filharmonija nova sezona
Foto: Facebook / Beogradska filharmonija

U prepunom Kolarcu, nova sezona Beogradske filharmonije svečano je otvorena intoniranjem himne “Bože pravde”. Potom je sledio repertoar koji Gabrijel Felc tradicionalno izvodi prilikom stupanja na funkciju šefa-dirigenta.

Nova sezona Beogradske filharmonije kompletno rasprodata

Bgd filharmonija nova sezona ovacije
Foto: Facebook / Beogradska filharmonija

Publika je imala priliku da čuje kako se dva majstora muzičke umetnosti klanjaju prirodi. Betoven je bio njen veliki zaljubljenik o čemu svedoči “Pastoralna simfonija”. Maestro Felc je zajedno sa orkestrom dočarao predivne slike prirode koje se nižu u ovom delu.

Neočekivana poseta: Ralf Fajns u Beogradskoj filharmoniji

nove sezone Beogradske filharmonije
Foto: Facebook / Beogradska filharmonija

Grandiozno Štrausovo delo u drugom delu koncerta okupilo je 112 muzičara! Ne samo na bini, nego i na galeriji Kolarca odakle su dopirali zvuci prirode iz duvačkih instrumenata. Beogradska filharmonija, snažno vođena rukama šefa-dirigenta, povela je slušaoce na planinarenje Alpima, priredivši nezaboravno iskustvo. Publika je bez daha pratila ovo veličanstveno putovanje koje se završilo dugotrajnim aplauzom.

Jelena Krstić pevala sa Hoseom Felisijanom u Štokholmu na dodeli kraljevske nagrade Stingu

Bgd filharmonija nova sezona ovacije
Foto: Facebook / Beogradska filharmonija

Maestro Felc je bio prezadovoljan izvođenjem Štrausovog remek-dela sa našim orkestrom, a muzičari Beogradske filharmonije ponosni na ovako monumentalno otvaranje sezone o čemu svedoče brojni komentari na društvenim mrežama.

Zrenjaninska filharmonija briljirala na Danima piva

Bgd filharmonija nova sezona ovacije
Foto: Facebook / Beogradska filharmonija

– Moj početak kao šef-dirigent. Kakva radost! Moj omilјeniji program – dva velika majstora zvučne umetnosti se klanjaju prirodi. Zar nam nije i danas potrebna ista vrsta posvećenosti prema našoj životnoj sredini? – rekao je Felc, a to je preneto i na zvaničnoj Facebook stranici Beogradske filharmonije.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde