RTS: U 2019. nove serije – “Pet”, “Kralj Petar Prvi”, “Delirijum tremens”…

1
2749

U godini za nama RTS je emitovao serije koje su privukle pažnju gledalaca, a za 2019. najavljuju nove, za koje veruju da će takođe biti uspešne i gledane.

RTS: U 2019. nove serije - "Pet", "Kralj Petar Prvi", "Delirijum tremens"...
U 2019. RTS će emitovati serije “Kralj Petar Prvi”, “Pet”, “Delirijum tremens”

RTS je u 2018. premijerno emitovano šest serija sa ukupno 134 epizode. Brojne pohvale kritike i publike dobila je serija “Jutro će promeniti sve”, a rekordnu gledanost imali su “Koreni” u režiji Ivana Živkovića. Serija nastala po istoimenom romanu Dobrice Ćosića je zaslužila čistu desetku. Iz nedelje u nedelje svi su iščekivali novu epozodu, sa sjajnom glumačkom ekipom koju je predvodio Žarko Laušević. On je svojom maestralnom glumom sve ostavljao bez daha.

PGP RTS objavio CD sa muzikom iz serije “Jutro će promeniti sve”
scena iz filma Kralj Petar
Scena iz “Kralja Petra Prvog”, Foto: Promo

U 2019. RTS će ući sa tinejdžerskim sitkomom “Moja generacija”, kao i sa dve vrlo ozbiljne serije – “Pet”, kriminalističko-dramskom i “Kralj Petar Prvi”, istorijskim spektaklom.
Prvu epizodu serije “Pet”, gledaoci su imali prilike da vide tokom prošlih novogodišnjih praznika, i mada je bila najavljena da će se emitovati tkom 2018, ostavljena je za 2019.

150.000 gledalaca filma “Kralj Petar Prvi” za manje od mesec dana
Pet nova serija u novoj godini RTS Milena Radulović
Milena Radulović u seriji “Pet”, Foto: RTS

Film “Kralj Petar Prvi” u režiji Petra Ristovskog od decembra prikazuje se u bioskopima širom Srbije. Do sada je dobio brojne komplimente i kritike i gledalaca. Serija će imati 10 epizoda, širu radnju, od 1903, kada se Kralj Petar posle 45 godina izgnanstva vraća u Srbiju, a završava se isto gde i film – dolaskom srpske vojske na Krf.

Nova serija u Novoj godini: Kriminalistički triler “Pet”
Serija-Grudi- rediteljka Marija Perović
Rediteljka Marija Perović sa mladim glumcima na snimanju serije “Grudi”, Foto: Miloš Zvicer

– Ono što nas karakteriše, to je što proveravamo koje ćemo sadržaje staviti na repertoar. Tražimo zaista jednu raznoliku ponudu i sela i grada i epohe i savremenog – kaže odgovorni urednik redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a Marko Novaković.

Snima se: “Delirijum tremens” sa Tihomirom Stanićem u glavnoj ulozi

Scene vršnjačkog nasilja stavile su tačku na snimanje prvog ciklusa serije “Moja generacija”.
– Mi se trudimo da pokrijemo sve grupe tinejdžera i da svi oni, na neki način, mogu da se prepoznaju. I, da shvate da je to serija o njima – ističe reditelj Milan Konjović.
– Želimo da kroz gledanje serije o njima shvate koji su problemi i na koji način mogu da prevaziđu te probleme – dodaje Konjović.

Snima se: "Delirijum tremens" sa Tihomirom Stanićem u glavnoj ulozi
Tihomir Stanić tumači glavnu ulogu u seriji “Delirijum tremens”, Foto: RTS
Marija Perović završila snimanje mini-serije “Grudi”, premijera naredne godine

“Žmurke” Miše Radivojevića, “Delirijum tremens” Gorana Markovića i “Grudi” Marije Perović su tri nove mini-serije RTS-a. Emitovaće se takođe u prvoj polovini 2019. godine.

E. A. / Izvor: RTS

1 KOMENTAR

  1. Zaista nisam politicki obojen, ako je ostalo imalo realnosti, neka se Stanic i ostali obojeni i sa jedne i druge strane zapitaju, da li je neko smeo za vreme vladavine demokrata da se stavi na stranu radikala ili naprednjaka i da snima toliko serija kao sto to danas radi Stanic? Toliko o demokratiji pod DOS-om

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde