Nove domaće serije na RTS-u – pun pogodak!

0
828

Proteklih dana na Radio-televiziji Srbiji startovale su nove domaće serije. Sudeći po broju gledalaca koji ih je pratio, Javni servis je napravio – pun pogodak!

nove domaće serije RTS
Glavni protagonisti serija “Senke na d Balkanom” i “Psi laju, vetar nosi”, Foto: Promo / RTS

Nove domaće serije “Psi laju, vetar nosi” i “Senke na Balkanu” počele su da se emituju na RTS-u ovih dana. Gledaoci su ih s nestrpljenjem iščekivali i raspitivali se o njima. Jer, najavljeno je da će u njima igradi plejada poznatih i popularnih glumaca, kao i da je na realizaciji radila iskusna ekipa. Sasvim dovoljno da se očekuje kvalitetan program.Serija „Psi laju, vetar nosi“ od oktobra na RTS

Psi laju vetar nosi RTS Radoš Bajić
Rediteljka Jelena Bajić Jočić i glumica Mira Banjac na snimanju, Foto: Contrast Studios

Prvu epizodu serije “Psi laju, vetar nosi“, emitovanu 21. oktobra na Prvom programu RTS-a, gledalo je blizu dva miliona ljudi. Za pohvalu je bio i udeo u gledanosti, koji je iznosio 46,4 odsto. Ova humoristička serija ima 11 jednosatniih epizoda. A, priču o malo znanom svetu predgrađa kao scenarista potpisuje Radoš Bajić, režiju Jelena Bajić Jočić. Brojnu ekipu domaćih i glumaca iz regiona predvode: Tihomir Stanić, Anita Mančić, Mira Banjac i Boris Milivojević. Rađena je u produkciji RTS i Contrast Studiosa.

Posle pilot-epizode na festivalima, odlične kritike za „Senke nad Balkanom“

Scena-iz-serije-Senke-nad-Balkanom
Bjela sa glumcima na setu, Foto: Senke nad Balkanom

U nedelju, 22. oktobra, takođe u udarnom terminu na Prvom programu, emitovana je premijerno i serija “Senke nad Balknom” Dragana Bjelogrlića. Prvu epizodu je gledalo dva miliona i 123.000 gledalaca. Udeo u gledanosti bio je 39,1 odsto. I Bjelina serija ima 11 nastavaka. Scenario za ovu seriju su, prema filmskoj priči Stevana Koprivice, napisali Danica Pajović, Dejan Stoiljković, Vladimir Kecmanović i Dragan Bjelogrlić.

„Senke nad Balkanom“: Ruski glumac zaljubljen u Srbiju

Muziku je i ovog puta uradio Magnifico (Manjifiko). Kostimograf je Boris Čakširan, a produkcija je RTS i Cobra film. Serija predstavlja dramski triler, čija je radnja smeštena u burni period s kraja dvadesetih godina prošlog veka. Balkan kao prostor u kome se ukrštaju visoka politika, lokalni interesi, kapital i kriminal. Pored Bjelogrlića, koji je reditelj i tumači glavnu ulogu, u “Senkama nad Balkanom” igraju Andrija Kuzmanović; Gordan Kičić; Žarko Laušević; Marija Bergam,; Gordan Bogadn; Bojan Navojac; Aleksandar Galibin; Toni Mihajlovski; Petar Arsovski i drugi.

D. D.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde