Zvezdara teatar: Novu sezonu otvara 8. oktobra predstava “Osama – Kasaba u Njujorku”

0
147

Stiže jesen, a sa njom i dugo očekivana pozorišna sezona 2018/2019. u Zvezdara teatru.

Novu sezonu otvara 8. oktobra predstava "Osama – Kasaba u Njujorku"
Foto: Zvezdara teatar

Iz ovog pozorišta obavestili svoju publiku da će novu sezonu započeti 8. oktobra predstavom “Osama – kasaba u Njujorku”. Prodaja ulaznica za predstave u novoj sezoni počela je 21. septembra. Mogu se kupiti na biletarnici, kod distributera, kao i onlajn.
U predstavi “Osama – Kasaba u Njujorku” Vladimira Kecmanovića u dramatizaciji Koste Peševskog i Darka Bajića koji je i režirao predstav igra sjajna ekipa mladih i talentovanih glumaca: Andrija Kuzmanović; Jovan Jovanović; Iva Ilinčić; Branko Janković; Isidora Simijonović; i Amar Ćorović.

Smeh i suze na premijeri predstave „Osama – Kasaba u Njujorku“
Novu sezonu otvara 8. oktobra predstava "Osama – Kasaba u Njujorku"
“Ustav Republike Hrvatske”, Foto: Promo

Zvezdara teatar će 16. oktobra ugostiti ekipu Satiričkog kazališta “Kerempuh” iz Zagreba, sa predstavom “Ustav Republike Hrvatske”, Ante Tomića i Rajka Grlića, u režiji Vinka Brešana. U predstavi igraju: Borko Perić; Nikša Butijer; Ana Maras Harmander; Damir Poljičak; Matija Šakoronja; Vedran Mlikota / Hrvoje Kečkeš. A, Veče glomazne poezije, koje izvodi Rambo Amadeus, održaće se 25. oktobra.

U pripremi je i nova predstava, prema tekstu Ivana Lalilća u režiji Darjana Mihajlovića. U predstavi igraju Feđa Stojanović; Neda Arnerić; Mina Sovtić; Branko Vidaković; Milan Vasić; Lena Bogdanović; i Nikola Šurbanović. Premijera se očekuje tokom novembra.

VOJA BRAJOVIĆ: Kič, šund i kvazizabava su danas zatrpali svet
voz-cover
“Voz”, Foto: Zvezdara teatar

Dvojac predstave “Voz”, rađene prema romanu Kormaka Makartija, Voja Brajović i Sergej Trifunović, gostovaće ovog septembra u Kanadi. Publika u Torontu predstavu će moći da pogleda 22. i 23. septembra, u Izabel Bader Teatru; a u Kičeneru 25. septembra, u Redžistri Teatru.
Novosadska publika biće u prilici da pogleda višestruko nagrađivanu predstavu “Hipnoza jedne ljubavi”, Dušana Kovačevića, 28. septembra, u Pozorištu mladih. Predstava “Klaustrofobična komedija” Dušana Kovačevića biće izvedena na svečanom zatvaranju Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije LIFFE, 22. septembra u Narodnom pozorištu.

Vladimir Kecmanović dobitnik Andrićeve nagrade za 2017. godinu
Nastavlja se akcija “Pozorište je i moja kuća”
Foto: Zvezdara teatar
Zvezdara teatar u saradnji sa kompanijom “Japan Tobako Internešnl” od početka ove godine organizuje akciju pod nazivom “Pozorište je i moja kuća”. U okviru nje u pozorišni život, u naredne dve godine uključiće štićenike programa “Liceulice” i korisnice Sigurne kuće. Cilj akcije je da inkluzijom štićenika u kulturna dešavanja u pozorištu, Zvezdara teatar postane njihova kuća u kojoj se osećaju prijatno i dobrodošlo.
– U novoj sezoni svakog meseca ćemo ih ugostiti na nekoj od predstava sa repertoara. Tako će 14. oktobra moći da pogledaju predstavu “Gozba”, Filipa Vujoševića – kažu iz Zvezdara teatra.

PR

Zvezdara teatar: Novu sezonu otvara 8. oktobra predstava "Osama – Kasaba u Njujorku"

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde