Gangula u krimi komediji: Nova filmska rola Aleksandra Šapića

0
459

U krimi komediji “Prokleti pas” Dragana Pešikana, koja će premijerno biti prikazana 17. oktobra u Sava centru, epizodnu ulogu ima proslavljeni vaterpolista i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.

KZŠ krimi komedija Prokleti pas Dragana Pešikana Art Vista
Ekipa filma “Prokleti pas” na konferenciji za novinare, Foto: Art Vista

Film “Prokleti pas” rađen je po scenariju i u režiji Dragana Pešikana. U ovoj krimi komediji glavne uloge igraju žene. Govori o tri devojke koje zahvaljujući baksuznom psu dolaze u sukob sa kriminalnom bandom, koju predvodi neumoljivi narko diler Sergej. Posle beogradske premijere slede projekcije u Novom Sadu, Nišu, Inđiji, Pančevu… a na repertoare domaćih bioskopa stiže u četvtak, 19. oktobra.

Premijera filma „Prokleti pas“ Dragana Pešikana

KZŠ krimi komedija Prokleti pas Dragana Pešikana Art Vista
Dragan Šešikan i Igor Pervić, Foto: Art Vista

Dragan Pešikan dugogodišnji je novinar, koji kao izvšni producent stoji iza dokumentarca Mile Turajlić “Cinema Komunisto” i igranog ostvarenja Nikite Milivojevića “Jelena, Katarina, Marija”. Ovo je njegov scenaristički i rediteljski debi. Kada je pripremao film “Prokleti pas”, koji svojim zapletom nalikuje na ostvarenja britanskog autora Gaja Ričija, imao je na umu, kako je rekao na konferenciji za novinare, da to bude film koji sa titlom može da se gleda širom sveta.

„Senke nad Balkanom“ pred TV gledaocima od 22. oktobra

KZŠ krimi komedija Prokleti pas Dragana Pešikana Art Vista
Srđan Žika Todorović, Foto: Art Vista

Glavni glumac Srđan Žika Todorović smatra da je reč o zabavnom filmu, koji može da napravi solidan uspeh na blagajnama domaćih bioskopa. On je istakao da ima utisak da ga u poslednje vreme reditelji stavljaju u kalup, dajući mu uloge kriminalaca. Ovag puta, kako kaže, nije uspeo da se “izvadi” ni na humor ni na šarm, nego je morao da se dobro pomuči kako bi napravio lik Sergeja.

prokleti pas Srđan Žika Todorović Printskrin
Srđan Žika Todorović tumači lik narko-dilera Sergeja u filmu “Prokleti pas”, Fotto: Printskrin YouTube / Cineplexx Srbija

– Sergej na kraju deluje kao jedna zajebani krimos. Činjenica je da ja tako ne izgledam. Tako da mi je to bila jedna od težih uloga u karijeri – kazao je Todorović. Glumac je ipak napomenuo da bez obzira što je njegova slika na plakatu, ceo film nose tri mlade glumice – Nina Seničar, Jelena Galović i Maja Lukić.

Priča o beogradskom podzemlju: Počinje snimanje filma „Južni vetar“ sa Milošem Bikovićem

KZŠ krimi komedija Prokleti pas Dragana Pešikana Art Vista
Ivan Jevtović, Nina Seničar, Maja Lukić, Jelena Galović i Greg de Cuir, Foto: Art Vista

Prva od njih široj javnosti poznatija je kao manekenka i voditeljka TV emisija “Ja volim Srbiju” i “Tvoje lice zvuči poznato”, a ne kao glumica koja je do sada imala nekoliko uloga u holivudskoj produkciji.

Film Prokleti pas - Maja Lukić, Nina Seničar i Jelena Galović
Scena iz filma, Maja Lukić, Nina Seničar i Jelena Galović, Foto: Promo

– Trebalo je puno hrabrosti da se napiše film sa tri glavne ženske uloge. To se i u svetu retko dešava. Vidimo da je tek od nedavno počeo taj trend sa “Čudesnom ženom”, koji pokazuje da filmove mogu da prodaju i žene – istakla je Seničar. Kada je pročitala scenario, kako kaže, pristala je da igra u filmu “Prokleti pas” kad god i gde god bude sniman, i za bilo koji novac.

Ovo su takmičari 4. sezone TLZP, šou počinje 1. oktobra

Aleksandar Šapić i Đorđe David u filmu "Prokleti pas" imaju epizodne uloge, Foto: Printskrin YouTube / Cineplexx Srbija
Aleksandar Šapić i Đorđe David u filmu “Prokleti pas” imaju epizodne uloge, Foto: Printskrin YouTube / Cineplexx Srbija

Njene koleginice Jelena Galović i Maja Lukić uloge su dobile na velikom kastingu. Obema je ovo debitansko ostvarenje.
– Reditelj nam je dao potpunu slobodu. Nije bilo jednostrano. Više je to izgledalo kao nekakav savez – napomenula je Lukićeva.
Jelena Galović je istakla da iako je reč o akciji, nije bilo mnogo zahtevnih scena. Njoj je najteže bilo da trči u obući sa visokim potpeticama niz kaldrmu.

U Sarajevu otvoren Mikser House – Kuća za sve naše ljude

KZŠ krimi komedija Prokleti pas Dragana Pešikana Art Vista
Aleksandar Šapić, Foto: Art Vista

A, jednu od epizoda ima i Aleksandar Šapić, bivši vaterpolista i predsednik opštine Novi Beograd. Njemu je ovo druga uloga na filmu. Prva je bila u ostvarenju “Kad porastem biću Kangur” Raše Andrića iz 2004. godine. Tu je tumačio lik Gangule, za koje je dobio silne pohvale.
– Mislio sam da sam svoju filmsku karijeru započeo i završio pre 15 godina. Ali, nisam mogao da odbijem predlog Dragana Pešikana, koji je mi je prijatelj. Nažalost, nadao sam se da će sledeća uloga biti neki slikar, umetnik, violinista… Ni Dragan me nije tako video, verovatno zbog mog fizičkog izgleda – rekao je kroz osmeh Šapić. On je dodao da mu je drago da je ovaj film snimljen i da se nada ga on nije pokvario.

RADE ŠERBEDŽIJA: Mislite i odlučujte svojom glavom

KZŠ krimi komedija Prokleti pas Dragana Pešikana Art Vista
Ivan Jevtović, Foto: Art Vista

Glumac Ivan Jevtović smatra da je ekipa filma “Prokleti pas” grupa pobunjenika koji pokušavaju da u teškim vremenima za domaće bioskope, traže prostor za domaći film.
– Važno je da zajedno sačuvamo domaći film. Ovo je jedna autentična priča pretočena u žanrovski film, koji može da privuče publiku – kazao je Jevtović.

Film Prokleti pas - Ivan Jevtović i Srđan Žika Todorović
Ivan Jevtović i Srđan Žika Todorović u filmu “Prokleti pas”, Foto: Promo

On je dodao da velikim delom tome doprinosi Srđan Todorović.
– Žiki bi se i Gari Oldman poklonio za ulogu, koju je ostvario u jako teškim okolnostima – pohvalio je kolegu Ivan Jevtović. Inače, osnova za film “Prokleti pas” bilo je kratko ostvarenje “Ukronija” Marka Backovića.

U filmu igraju i Igor Pervić, Miloš Vlalukin, Milica Zarić, Đorđe David, Greg de Cuir…

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde