“Nouvelle Vague” ponovo u Beogradu 9. decembra

0
59

Francuski bend nakon nekoliko rasprodatih koncerata u Beogradu, ponovo se vraća u prestonicu na radost svih ljubitelja dobre muzike.

Grupa “Nouvelle Vague” nastupiće 9. decembra u Hangaru (Luka Beograd) u 21.30h. Karte su već u prodaji po ceni od 1.500 dinara preko Eventim mreže. Na dan koncerta cena ulaznice biće 1.800 dinara.

Tijana Bogićević u Njujorku snimila spot za pesmu “Nekako, nikako”
Novelle Vague Foto Promo
“Novelle Vague”, Foto: Promo

Bossa Nova = Nouvelle Vague = New Wave. Ova transliteracija predstavljala je polaznu tačku za jedinstveni projekat Marka Kolana (Marc Collin) i Olivijea Liboa (Olivier Libaux). Prisvajajući najpoznatije pesme panka i post-panka i provlačeći ih kroz filter bosa nove, ova dva umetnika redefinisali su žanr “kaver benda”. Njihov riskantan potez se isplatio, o čemu svedoči više od milion prodatih kopija njihova četiri albuma. Počev od 2011,  grupa pravi diskografsku pauzu. Fokusiraju se na inovativne žive nastupe osmišljene u saradnji sa legendarnim Žan-Šarlom de Kastelbažakom.

“Ljubav što smo stvorili” novi singl benda “Irie FM”

Albumom “I Could Be Happy” (2016) i spektaklom uživo, Olivije, Mark i njihova plejada ženskih vokala nastavili su svoje putovanje kroz vreme sa obnovljenim elanom. S druge strane, “Nouvelle vague by Nouvelle Vague and Some Friends” predstavlja ishodište narednih projekata: novog albuma na kome se pank i post-pank standardi, preoblikovani neponovljivom “Nouvelle Vague” magijom, kombinuju prvi put sa autorskim pesmama Kolana i Liboa. Tako ovaj dvojac producenata dokazuje da je mnogo više od talentovanih aranžera.

Ovaj album takođe pruža priliku da se ponovo okupe originalne pevačice “Nouvelle Vague” – Elodi Freže, Melani Pen, Lizet Alea i Nadea, a tu su i gošće (Kamij, Klara Lućani…). Na koncertu u Beogradu bend će nastupiti u sastavu koji uz Marka i Olivijea čine Melani Pen i Elodi Freže.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde