Noć muzike 2019: Simfonijski orkestar RTS-a i “Apokaliptika” 30. avgusta

0
326

Ljubitelji muzike s nestrpljenjem iščekuju Noć muzike, koja će se po četvrti put organizovati u Beogradu.

Noć muzike 2019: Simfonijski orkestar RTS i "Apokaliptika" 30. avgusta na Ušću

Noć muzike 2019 održaće se 30. avgusta na Ušću. Tada će Beograđani i posetioci glavnog grada imati priliku da uživaju u nezaboravnom besplatnom muzičkom događaju. Nastupiće Simfonijski orkestar i Hor RTS-a, kao i globalni muzički fenomen “Apokaliptika”.

Cloud festivalska groznica: Oblak dobre zabave nad Ušćem od 14. do 30. avgusta

Pod dirigentskom palicom Bojana Suđića, Simfonijski orkestar i Hor RTS-a otvoriće Noć muzike programom “Top klasika” sa popularnim fragmentima najpoznatijih dela Stevana Hristića, Đuzepea Verdija, Žorža Bizea, Aleksandra Borodina, kao i kompozicija Franca Supea, Artura Markesa, Petra Iljiča Čajkovskog i Karla Orfa. Specijalno iznenađenje predstavlja nastup finskog sastava “Apokaliptika”, koji je spojem hevi metala i klasike utemeljio novi muzički pravac i zauzeo nezamenljivo mesto na svetskoj sceni.

Noć muzike: “Karmina Burana” pod zvezdama na prepunom stadionu Tašmajdan
Noć muzike 2019: Simfonijski orkestar RTS i "Apokaliptika" 30. avgusta na Ušću
“Apokaliptika”, Foto: Promo

Njihova aktuelna turneja posvećena je interpretacijama legendarnog američkog sastava “Metalika”. Program pod imenom “Plays Metallica by Four Cellos” ponudiće moćne i originalne interpretacije najvećih savremenih metal hitova. Njih će četvorica virtuoznih čelista dočarati uživo svojim gudalima, dovodeći do usijanja zvezdano nebo iznad Ušća. Nakon bogate dvadesetogodišnje karijere, miliona prodatih ploča širom sveta i koncerata održanih u preko 40 zemalja, “Apokaliptika” se zauvek upisala u srca ljubitelja kvalitetnog zvuka. Beogradska publika moći će da uživa u njihovoj muzici besplatno i pod otvorenim nebom!

Veličanstvena “Noć muzike” na Tašmajdanu
Noć muzike 2019: Simfonijski orkestar RTS i "Apokaliptika" 30. avgusta na Ušću
Ranijih godina Noć muzike se održavana na Stadionu Tašmajdan, Foto: Promo

Letnja manifestacija pod otvorenim nebom, Noć muzike, koja je prethodnih godina okupljala preko 45.000 posetilaca svih generacija, ove godine obuhvatiće čak sedam sati vrhunskog muzičkog programa! Ulaz na Noć muzike je slobodan, uz download besplatne mobilne aplikacije KeepApp, koja će od avgusta biti dostupna na Google Play i App Store-u; a VIP mesta će moći da se obezbede uz “All you can drink VIP PASS”.

Noć muzike se ove godine održava kao deo Cloud festivalske platforme. U okviru ove platforme će, takođe na Ušću, biti održani i festivali Belgrade Beer Fest i Belgrade Music Week.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde