Nišville 2017 pokreće i filmski festival

0
116

Nišvile filmski festival će prikazivati više od 100 dugometražnih i kratkih igranih i dokumentarnih muzičkih filmova. Projekcije će se održavati pre i tokom ovogodišnjeg džez festivala, na više atraktivnih lokacija niške Tvrđave, od 7. do 13. avgusta.

filmski festivalFilmski festival će pored poznatih Movie stejdža i Kristina stejdža, gde džez pijanisti komponuju i izvode muziku na zadate neme filmove, će imati i “Drive – In Movie Nisville”. Tu će posetioci iz svojih automobila na parkingu niške auto pijace moći da prate filmove u najboljoj tradiciji 50-tih godina prošlog veka. Filmsko platno će, inače, biti postavljeno na bedemu Tvrđave.

Na Nišville 2017 nastupaju i Bisera, Vasil, Rambo i Rundek

nisvil promoMeđunarodni konkurs za prijavljivanje je u toku i već se prijavio veliki broj autora iz 30 zemalja. Selekciona komisija odabraće najzanimljivije filmove, a međunarodni žiri dodeliti nagrade najboljim ostvarenjima. Činjenica je da u Srbiji postoje filmski festivali koji povezuju film i muziku ili pojedine muzičke pravce. Ali ne postoji filmski festival koji je profilisan na ovaj način sa težištem na džezu; kao muzičkom pravcu, i na džezu kao stilu života.

Do 10. avgusta povoljnije cene ulaznica za Nišville 2017

U vremenu kada je potrebno afirmisati prave kulturne vrednosti nameće se potreba sublimacije filma kao sedme umetnosti i džeza kao jedne od esencija moderne muzike. Najlogičnije je da se to ostvari u okviru festivala Nišville. On je reafirmisao ovu vrstu muzike i učinio je dostupnom najširem sloju stanovništva.

Kako je vremešni par iz Bugarske osvojio smeštaj i karte za Nišville Festival

Izvor: Nisville Jazz Festival

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde