Nišville movie summit 2019: Smotru otvara film o Pavarotiju

0
237

Ovogodišnji Nišville movie summit se održava u okviru jubilarnog, 25. Nišville Jazz festivala, i to od 5. do 11. avgusta.

Nišville movie summit 2019: Smotru otvara film o Pavarotiju
Smotru otvara film o Pavarotiju Oskarovca Rona Hauarda

Na deset scena biće emitovano 104 filma. Program je podeljen u dve celine, revijalni muzički film i nezavisni indi film. U zvanični program uvršteno je 89 filmova. Smotru otvara film o Pavarotiju Oskarovca Rona Hauarda. Kako kažu organizatori, ovo ostvarenje donosi intiman pogled na život, rad i delo italijanske pevačke ikone koja je operu približila širokoj svetskoj publici.

Nišville Jazz Theatre 2019: Tvrđava pobune i provokacija

– Jedan je revijalno-muzički, a drugi je takozvana indi selekcija nezavisnih filmova koji smo radili od 1. januara do 1. maja. U tom vremenskom periodu selektovan je najveći broj filmova – 446 iz celog sveta. Ogroman broj filmova smo dobili. Za zvanični program na dve bine odabrali smo 89 filmova – rekao je Branislav Miltojević, umetnički direktor Filmskog festivala Nišvilla.

Nišville 2019: Hip Hop stage kao muzičko osveženje

U okviru glavnog revijalnog programa muzičkih filmova, koji konkurišu za Nagradu najboljem izvođaču muzike u filmu, biće emitovano 14 dokumentarnih, eksperimentalnih i igranih ostvarenja. Bioskop na otvorenom će biti organizovan na dva stejdža – ispred Oficirskog doma i kod spomenika Šabanu Bajramoviću. Filmska ostvarenja će ocenjivati internacionalni žiri, kojim predsedava poznata glumica Milena Pavlović.

Nišville 2019: Ser Bob Geldof prvi put nastupa u Srbiji

Premijerno će se u Nišu prikazati “Carmine street guitars” Rona Mana; “Porodična stvar” grčke rediteljke Angelike Aristomenopoulou; “Poljubac Ele Ficdžerald” Vladimira Paunovića; “Kameleoni – Bitlsi u bivšoj Jugoslaviji” slovenačkog autora Mihe Celera; i “Marina“ Stijna Koninksa. Kuriozitet ovogodišnjeg Nišville movie summita je što će Nišlije i zaljubljenici filma na otvorenom gradskom prostoru moći da pogledaju, za nas, totalno nepoznate kinematografija – ekvadorske; ugandske; sudanske; kirginstanske…

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde