Nišville 2019: Čuveni soul perkusionista Džamal Tomas dolazi u Niš

0
24
Džamal Tomas
Džamal Tomas, Foto: Promo

36. Internacionalni niški jazz festival Nišville 2019 održaće se od 2. do 11. avgusta, a glavni festivalski program 8, 9, 10. i 11. avgusta 2019. na niškoj Tvrđavi. Sledeće izdanje Nišvila biće jubilarno, 25. po redu pod nazivom Nišville Jazz Festival.

Legendarni američki bubnjar i perkusionista Džamal Tomas (Jamal Thomas) dolazi u Srbiju. On će sa svojim sastavom nastupiti na predstojećem Nišville festivalu, u subotu, 10. avgusta. Tokom karijere koja traje više decenija ovaj multitalentovani bubnjar, producent i kompozitor nekih od najvećih svetskih Funk & R’n’B sastava skrenuo je ponovo pažnju javnosti pre desetak godina kad je otpočeo pevačku karijeru. Na pitanja zašto se okrenuo pevanju, on bi odgovorio da je tako jer želi da oplemeni planetu i ljubavnim tekstovima kroz svoju muziku.

Nišville 2019: Malina Moye, “ženski Hendriks”, stiže u Niš

Džamal Tomas je rođen i odrastao u Džordžiji. Od rane životne dobi bio je prepoznat kao dete sa muzičkim sklonostima. Vrlo rano je naučio da svira bubnjeve i da peva. Tokom srednje škole svirao je bubnjeve u školskom orkestru. Nakon što je napustio školovanje sa 18 godina osnovao je svoj prvi bend “The Planets”, funk sastav sa 11 članova. Ubrzo je usledio sudbinski susret sa R’n’B pevačem Džoem Simonsom, sa kojim dosta putuje i snima više singlova.

Stamenost u izrazu dovela je do toga da je ubrzo postao veoma tražen bubnjar. Dugo je radio kao muzičar u studiju “Capricorn Records” u Mejkonu u Džordžiji. Tu su prve hitove snimala imena kao što su Otis Redding i “The Allman Brothers”.
Druga magična veza Džamala Tomasa na sceni usledila je sa “SOS” bendom u Americi, “Sandrine” u Belgiji, a od 2011. ponovo kreće na put oko sveta ovaj put sa bendom Maseo Parkera.

Džamal Tomas
Nišville 2019: Saksofonista Maceo Parker otvara festival

“Džamal Tomas bend” je evropska funk grupa u kombinaciji sa R’n’B iskustvom ovog poznatnog američkog bubnjara. Bend na nastupima pruža senzacionalnu mešavinu starog i školskog funka, i uzbudljivu varijantu nove škole sirove energije koja vas prožima do samog centra duše.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde