Nišvil slavi Svetski dan džeza

0
95

Svetski dan džezaKoncertima u Nišu i Bujanovcu za Svetski dan džeza nastaviće se saradnja “Nišvil džez festivala” i bujanovačkog Doma kulture “Vuk Karadžić”.

“Nišvil džez festival” će i ove godine tradicionalno, šesti put za redom proslaviti Svetski dan džeza. U nedelju, 30. aprila organizovaće koncerte u Nišu i Bujanovcu, kao nastavak saradnje započete projektom “Džez – multikulturalni izraz” 2012. “Nišvil džez festival” i Dom kulture “Vuk Karadžić” u Bujanovcu će upriličiti koncert za Međunarodni dan džeza. Održaće se u sali bujanovačkog Doma kulture od 20h. Nastupiće sastavi “Ajriš klovers” iz Niša i “Strejndžers from saut” iz Bujanovca. Na Svetski dan džeza u Nišu će biti celovečernji koncert u klubu “Feedback” od 21h. Na njemu će nastupiti Kvartet Milana Petrovića iz Beogradač DJ Master Flou iz Suboticeč a predviđen je i džem sešn na kome će zasvirati mnogi niški renomirani muzičari džez, bluz, soul, fank i srodnih muzičkih pravaca.

Nišville 2017: Peti Ostin proslavila rođendan na Tvrđavi

Organizatori su pozvali ovdašnje muzičare svih generacija da se pridruže proslavi svetskog dana džeza, ponesu svoje instrumente i budu deo ekipe, koja po običaju kroz spontano „džemovanje“ donosi neponovljiva i dragocena iskustva i muzičarima i publici. Ulaz na koncerte je besplatan.

E. A./PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde