Nisomnia 22. i 23. juna, nastupaju Neno Belan, “Ničim izazvan”, “Atheist Rap”, di-džejevi…

0
100

nisomniaNiški festival Nisomnia, ove godine održaće se 17. put, i to u junu, a ne kao lane u septembru.

Niški kulturni centar je organizatori festivala Nisomnia. Posle prošlogodišnjih kritika, obećavaju da će 17. izdanje biti “kao nekad”, te da će “vratiti stari sjaj” manifestaciji koja je nekad slovila za kultnu u Nišu. Tome će, kažu, doprineti više para koje su dobili iz gradske kase. Na platou niške Tvrđave 22. i 23. juna nastupiće poznati bendovi i di-džejevi.

Neno Belan i „Fiumens“ objavili animirani spot za pesmu „Zvijezda moga sna“

Prvog dana festivala pred publiku će stati “Atheist Rap”, “Ničim izazvan”, Neno Belan i “Fiumens”, kao di-džejevi, Enzo Siffredi (UK) i Alfred Azzetto (ITA). Sutradan, 23. juna, za dobru atmosferu na festivalu pobrinuće se “Mortal Kombat”, “Deca loših muzičara”, “El Jazzyra”, holandski trio producenata “Kraak & Smaak”, i DJ Lion iz Nemačke.

„Sve tvoje želje“ novi spot grupe „Ničim izazvan“

neno belan nisomniaNovina ovogodišnje Nisomnie je što će pored glavnog programa imati prateći. Kako je najavljeno u klubu bioskopa “Vilin grad” 21. juna od 18h biće projekcija filma “Zarobljeno vreme”. Tada će gost biti reditelj filma Milan Nikodijević, kao i Petar Peca Popović, rok kritičar i novinar, kome je film i posvećen. Istog dana, od 20,30h u kafiću “Julijan Djupon” biće otvorena izložba Marka Ristića “Zamrznuti tonovi”. Reč je o fotografijama koje su nastajale tokom niza godina sa različitih rok koncerata koje je on objedinio.

„Antievrovizija“: Bend „Mortal Kombat“ trijumfovao na Kalemegdanu

ničim izazvan nisomniaU okviru pratećeg programa biće održane rok i di-džej radionice u klubu Niškog kulturnog centra od 9. do 19. juna. Nisomnia će pružiti priliku mladim i talentovanim DJ-evima (srednjoškolskog uzrasta) da pokažu svoju kreativnost u odabiru pesama, stilu i puštanju muzike. Oni koji se prijave sarađivaće sa iskusnim DJ-evima i muzičarima, i moći će da se oprobaju na javnom nastupu 20. juna u Parku Svetog Save. Takođe, poziv je upućen i instrumentalistima (uzrasta osnovne i srednje škole) za svoju radionicu. U ulozi predavača sa mladim polaznicima će biti Andrijana Stanković Veličkov (vokal); Dragan Milojević i Branislav Cvetković (gitara i bas); Aleksandar Stevanović (klavijature); i Lazar Đonić (bubanj).

Bečej noću 2018: „Bajaga i Instruktori“ umesto „Parnog valjka“

Ulaznice za Nisomniu u pretprodaji mogu se kupiti za 800 dinara komplet i 500 dinara pojedinačna karta. Ova akcija će traje do 15. juna, a posle toga komplet će koštati 1.000 dinara, a 600 dinara karta za veče.

“Čupin memorijal”
U nedelju, 24. juna, održaće se “Čupin memorijal”, koji će se, kao i ranijih godina, nadovezati na Nisomniu. Tradicionalni koncert sećanja na Zorana Radosavljevića Čupu, organizuje se jednom godišnje u Nišu i tada se okupe njegovi prijatelji, porodica, ali i svi oni koji ga nisu poznavali, da mu još jednom odaju priznanje za sve što je za života uradio za nišku muzičku scenu, a naročito za mlade rok sastave, kojima je bezgranično pomagao. Ulaz na “Čupin memorijal” je besplatan.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde