Sjajni niški bend “Eyot” 22. marta u novosadskom Studiju M

0
61

Jedan od najoriginalnijih i najuspešnijih bendova savremene muzičke džez scene nastupiće u Novom Sadu.

Bend "Eyot" u novosadskom Studiju M 22. marta

Pobednici i gosti brojnih renomiranih džez festivala po celom svetu, niška grupa “Eyot” održaće koncert u Velikoj sali Studija M u petak, 22. marta (20h). Ovaj niški bend postigao je ono najteže u muzici – ima svoj zvuk, prepoznatljiv svuda u svetu. Negde između roka i džeza, klasične i ambijentalne muzike, impresionizma i eksperimenta, oni povezuju različite stilove u jake i kompaktne kompozicije, naglašene emotivnosti.

Album “Innate” niškog benda “Eyot” objavljen u Japanu

“Eyot” je prihvaćen od strane svetskih kritičara, publike i izdavačkih kuća. Do sada su objavili četiri albuma, sve za inostrane izdavačke kuće. Novosadskoj publici će se predstaviti koncertom izvan svih žanrovskih ograničenja. Karte se mogu kupiti na Gigstix prodajnim mestima po ceni od 800 dinara, a na ulazu u Studio M na dan koncerta biće 1.000 dinara. Produkcija koncerta poverena je Know How Production.

"Eyot", Foto: Zoran Kiki Radosavljević
“Eyot”, Foto: Zoran Kiki Radosavljević

Karijera ove grupe već spade u izuzetne. Nastupili su u više od 20 zemalja širom sveta, što je neverovatno postignuće za bilo koji domaći sastav, a posebno onaj koji svira džez. Stekli su reputaciju jednog od najzanimljivijih evropskih instrumentalnih bendova u poslednjoj deceniji. Koncerti benda “Eyot” su izuzetan doživljaj: uvek ispunjeni posebnom energijom koja slušaoca vodi daleko po horizontima naglašene osećajnosti.

BDŽF: Niški “Eyot” i skandinavski džezeri otvorili festival

“Eyot” je pobednik takmičenja Umbria Jazz Balkanic Windows 2009, kao i MIDEM OFF Showcasea (Kan, Francuska), 2012. godine. Učestvovali su na brojnim značajnim manifestacijama širom sveta, među kojima su Cully Jazz Festival (Švajcarska); Garana Jazz Festival (Rumunija); Dubai Jazz Festival (Ujedinjeni Arapski Emirati); DOK fest Munchen (Nemačka); Hong Kong International Jazz Festival (Hong Kong); Vicenza Jazz (Italija); Jarasum International Jazz Festival (Južna Koreja)… kao i u klubovima u Londonu, Parizu, Cirihu, Berlinu, Jokohami, Moskvi, Šangaju…

"Eyot", Foto: Anton Pichur
“Eyot”, Foto: Anton Pichur

Članovi benda “Eyot” su: Dejan Ilijić – klavir; Slađan Milenović – gitara; Marko Stojiljković – bas; i Miloš Vojvodić – bubnjevi. Grupa će uskoro objaviti, povodom decenije rada, “Koncert za prirodu”, snimljen uživo na vrhu Suve planine, na visini od preko 1.500m.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde