Džedajkon: Niš za vikend grad džedaja

0
145

U Nišu će 9. decembra biti održana prva džedajska konvencija – “Džedajkon”.

Džedajkon Foto Facebook NiskiDzedajskiPokret star-warsMaskenbali, revije, simulacije letenja, borba svetlosnim mačevima i improvizovani muzej figurica iz “Star wars” serijala, deo su džedajske konvencije koja se organizuje u Oficirskom domu u Nišu. Polovina prihoda od karata otići će u humanitarne svrhe.

Tolkindan u „Božidarcu“

Ova žanrovska konvencija za sve ljubitelje fantastike održava se pod nazivom “Džedajkon” i jedinstveni je događaj u ovom delu Srbije. Organizatori iz niškog “Džedajskog pokreta” najavljuju “svemirski vizuelni događaj”.

– Ovo je posvećeno ljubiteljima fantastike kroz sve oblike – stripovi, filmovi, knjige, TV serije. Onima koji vole japansku kulturu – anime, manga, ljubiteljima društvenih igara, kao i fanovima tehnologije – svetu video igara, animacije i grafike. Osim zabavnog, događaj će imati edukativni, inspirativni i humanitarni karakter. Jer, osnovna misija “Džedajskog pokreta” je – da pomaže drugima i učini ovaj svet boljim mestom! – navode organizatori.

Filmski susreti: Glogovcu Gran pri „Naisa“, Koji „Manda“

Džedajkon Foto Facebook NiskiDzedajskiPokret star-wars
Niš postaje grad džedaja, Foto: Facebook / Jedi Movement

Jedan od najatraktivnijih delova, kako najavljuju niški džedaji, biće modna revija inspirisana Princezom Lejom, heroinom “Star wars” serijala i ikonom pop kulture. Kostimi će biti na prodaju, kao i figurice od gline inspirisane SF tematikom, koje će tokom konvencije praviti niški džedaji, A, novac od njihove prodaje će, kako kažu, donirati NURDOR-u, kao i polovinu od prodatih ulaznica.

Biće izloženo i oko 500 kolekcionarskih “Star wars” i “Marvel” figurica, a “Majke džedajke” će spremati zdravu hranu.
Celu manifestaciju organizuje niški “Jedi movement” sa čuvenom porukom posetiocima: “Neka sila bude s tobom!”

Serija o Nemanjićima nije epska fantazija kao „Igra prestola“

prinzeca leja džedajkonZa posetioce do sedam godina ulaz je besplatan, za uzrast od 7 do 13 cena je 100 dinara; a za sve ostale cena karte za celodnevni program je 200 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde