No Sleep festival (drugi dan): Nina Kraviz i Dax J doveli atmosferu do usijanja

0
75

No Sleep festival prešao je prve dve trećine svog non-stop programa.

Sjajna atmosfera u Hangaru, Foto: No Sleep Festival

Sinoć, drugog dana festivala, u do kraja ispunjenom Velikom Hangaru u Luci Beograd atmosfera je dovedena do usijanja. Na jednom mestu okupili su se Nina Kraviz, Dax J, I Hate Models i Aleksi Perala. A, što je bio prvi put i u svetskim okvirima da se svi oni nađu u zajedničkoj postavi i naprave sedam sati najaktuelnijeg tehno zvuka.

Fatboy Slim uz rejv spektakl otvorio No Sleep Festival
No Sleep festival (drugi dan): Nina Kraviz i Dax J doveli atmosferu do usijanja
Dax J, Foto: No Sleep Festival

Jedna od najvećih DJ zvezda današnjice, Nina Kraviz, u furioznom dvosatnom setu na centralnoj lokaciji No Sleep festivala, potvrdila je status liderke današnjeg tehno pokreta, čiji zvuk je uvek svež, inovativan i beskompromisan. U koraku su je pratili mladi magovi Dax J i I Hate Models. Oni su naelektrisanu publiku do maksimuma punili energetskim tehno bombama iz svog arsenala koje specijalno čuvaju za najveće svetske festivale.

Noć su pokrenuli Neutron, šef beogradske etikete Waxx Trax i live techno duo “Monosaccharide”. Posle njih uživo je nastupio jedan od najneobičnijih elektronskih kompozitora današnjice – Aleksi Perälä. U petak uveče se u okviru No Sleep festivala za DJ pultovima u ostalih 11 beogradskih klubova smenilo preko 35 domaćih i stranih izvođača.

No Sleep Festival i u klubu 20/44: Francois X pušta stare jugoslovenske ploče
Trap ekipe u Drugstore, Foto: No Sleep Festival

Na samo nekoliko kilometara od centralne lokacije, popularni pravac hip-hopa trep dominirao je klubom Drugstore. U jednako nezabeleženoj postavi, na jednom mestu okupile su se četiri velike trap ekipe Gassivity, FAM, Loudpack Zone i Vatra. Prepun Drugstore došao je do tačke ključanja kada su popularni reperi Mili, Fox i Surreal nizali hit za hitom DJ odeljenja čuvene izdavačke kuće Bassivity, pod imenom Gassivity. Hip-hop kolektiv Vatra je napravio pravo finale dostojno ovakve noći. Uvertiru su napravili DJ Bajko Felix i mladi reper u usponu Elon iz Loudpack Zone; a sledio je popularni DJ trio FAM sa specijalnim gostima; dok su završnicu muzičkog maratona od 14 sati priredili 33.10.3402, MKDSL, RAR, Betomeng i udarno ime jutarnje završnice, francuski tehno doajen François X. Osim što je nastupao u završnici drugog dana, upravo je François X pokrenuo noć kada je 12 sati ranije u klubu 20/44 izveo specijalni YUGO set sastavljen od starih jugoslovenskih ploča.

Exit 2019: Vodeći svetski DJ duo Dimitri Vegas & Like Mike donose spektakl za veliko finale
No Sleep festival (drugi dan): Nina Kraviz i Dax J doveli atmosferu do usijanja
No Sleep Conference, Foto: No Sleep Festival

Na dnevnoj No Sleep konferenciji koja se u saradnji sa SAE Institutom održava u prostoru Marsh Open Space (Cetinjska 15) juče su održana tri panela. Na njima su govorile zvezde ovogodišnjeg festivala Dax J; Francois X; Marcel Fengler; DJ Tennis; kao i brojni drugi akteri ovdašnje klupske scene. Na današnjim panelima govore Olof Dreijer; Cassius; Molly…

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde