Nikola Pejaković najbolji glumac na Festivalu filmova jugoistočne Evrope

0
103

U Berlinu je od 23. do 26. maja održan 4. Festival filmova jugoistočne Evrope (SEEFF).

Nikola Pejaković Kolja najbolji glumac Festivala filmova jugoistočne Evrope
Nikola Pejaković Kolja, Foto: Bosonoga produkcija

Glumac Nikola Pejaković Kolja, scenarista i jedan od glavnih glumaca serije i filma “Meso”, proglašen je za najboljeg glumca na ovom festivalu filmova. O nagradi je odlučivao žiri sastavljen od mladih umetnika, reditelja i scenarista. Kako je istakao žiri, Pejakovićeva uloga ostavila je snažan utisak na njih, a film “Meso” urezao je “duboke tragove i u njihovo meso”.

Kolja objavio spot za pesmu “Previše” u znak sećanja na Glogovca

– Njegova gluma zapravo odskače od sveukupne tame kojom film odiše i zaslepljuje nas svojom lakoćom, ali i kombinacijom smirenosti i napetosti. Utisak, koji je ostavila Nikolina veština da ovaj kompleksni lik oživi, mora biti poštovan, i zato smo odlučili da ga nagradimo titulom najboljeg glumca – naveo je žiri u kojem su bili Hanis Bagašov, Gledis Bica, Elizabet Korn i Maria Vitanova.

Drugi deo triologije o gradu Banjaluka: Počelo snimanje serije “Kosti”

Film “Meso” već dugo osvaja međunarodnu publiku na brojnim festivalima u Evropi, SAD i Kanadi. Pejaković ističe da, iako nije reč o prvoj nagradi za ovo ostvarenje, uvek je dobro iznova shvatiti kako se rad naših umetnika ceni i van granica Balkana.
– Filmski projekat “Meso” zaista živi svoj festivalski život. I, nakon brojnih nagrada uvek me obraduju ovakva priznanja. Iako je ovog puta reč o kategoriji za najboljeg glumca, zasluge pripadaju celoj ekipi. Verujem da će publika pozitivno reagovati i na nastavak naše priče, koju donosimo kroz seriju “Kosti: Drugi deo banjalučke trilogije” – rekao je Kolja.

“Haljinica boje lila” – kafanski hit reditelja rokera
Nikola Pejaković Kolja najbolji glumac Festivala filmova jugoistočne Evrope
Igor Đorđević i Nikola Pejaković Kolja u filmu “Meso”, Foto: Bosonoga produkcija

Već dva meseca traje snimanje serije “Kosti”, koja sa istim producentskim timom nastavlja da priča priču o Banjaluci. Kao i “Meso”, režiju novog dela trilogije potpisuje Saša Hajduković; scenario Nikola Pejaković; produkciju Brankica Janković; uz direktore fotografija Sašu Petkovića i Dragana Radetića. Serija “Kosti” radi se u koprodukciji RTS-a i “Bosonoga produkcije” iz Banjaluke.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde