Nikola Pejaković Kolja “zapalio” Kombank dvoranu

0
165

Kolja, Kolja, Kolja… euforično je odjekivalo u rasprodatom Domu sindikata, u subotu uveče, 10. novembra.

Nikola Pejaković Kolja "zapalio" Kombank dvoranuGitarista i pevač Nikola Pejaković Kolja promovisao je novi autorski album “4 prsta”, koncertom u Kombank dvorani (bivšem Domu sindikata). Posle skoro dvočasovne svirke ispraćen je gromoglasnim ovacijama i skandiranjem beogradske publike.

Pesmom „Svaku noć je isti mrak“ Nikola Pejaković Kolja najavio novi album

Nikola Pejaković Kolja "zapalio" Kombank dvoranuPosetioci su pre početka svirke, na bini mogli da vide osim instrumenata muzičara i kuhinjski kredenac, stari radio, ventilator, trpezarijski sto i male drvene stolice. Zanimljiva scenografija, koja je podsećala neko staro domaćinstvo. Ne čudi, pošto je Pejaković glumac, scenarista i reditelj. Koncert je počeo simbolično puštanjem instrumentala “4 prsta”, nakon kog se na pozornici pojavio Kolja u odelu. Zasvirao je sa bendom pesmu “Starost neće nikoga da čeka”, sa novog albuma.

„Haljinica boje lila“ – kafanski hit reditelja rokera

Nikola Pejaković Kolja "zapalio" Kombank dvoranuPosle kratkog “Dobro veče, Beograde”, Pejaković, gitarista Voja Aralica, klavijaturista Ivan Aleksijević, kontrabasista Milan Pavković i bubnjar Duca Ivanišević posegnuli su za starim adutom – “Da li venem ili zrim”. Sa svakom odsviranom pesmom rasla je euforija u dvorani, koja je na trenutke prelazila u zaglušujuću buku. Bend je uprkos tome svirački savršeno plovio kroz bluz, rok i srodne žanrove. Baš kao i na albumu “4 prsta”.

Posle serije i filma „Meso“, u februaru počinje snimanje drugog dela trilogije – „Kosti“

Nikola Pejaković Kolja "zapalio" Kombank dvoranuPosebnu boju su donosili izleti u tango (“Crna ptica”) i valcer (“Milicioner”).
– Evo jedne stare kompozicije. Hteli smo da je izbacimo sa ploče, ali, ipak, nismo, pa moram da je pevam! – ovako je Kolja najavio čuvenu “I, eto, udade se ti za konja”.
A, “B.J. bluz” izamamio je masovno skandiranje pokojnom Brajanu Džonsu, jednom od osnivača “Rolingstonsa”.

Komedija „Taksi bluz“ od januara u bioskopima, pogledajte trejler

Nikola Pejaković Kolja "zapalio" Kombank dvoranuSa novog albuma Kolja i momci su izveli “Ala je lep ovaj svet”, “Kad sam na svet ovaj pao” i “Oj duledu”. U finišu je usledila ludnica u uzavreloj dvorani sa pesmama “Užički herion”, “Rajko” i “Može malo sutra”. Konačno, višeminutno skandiranje “Kolja, Kolja, Kolja” iznedrilo je bis, na kome je za kraj večeri izvedena “Pedofilija”.
Inače, Pejaković je imao svoj prvi koncert 2015, upravo u ovoj dvorani.

Nikola Pejaković Kolja "zapalio" Kombank dvoranuE. A. / Izvor: Long Play; Foto: Nemanja Đorđević

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde