Nik Mejson, bubnjar “Pink Flojda”, u Beogradu na Svetski dan muzike

0
60

Za koncert koji će, u okviru svetske turneje, održati u našoj zemlji, Mejson je sastavio supergrupu sa podjednako uspešnim i poznatim svetskim muzičarima.

Na Svetski dan muzike, 21. juna, u Beograd stiže Nik Mejson (Nick Mason), bubnjar grupe “Pink Flojd” (Pink Floyd). On će zajedno sa svojom supergrupom nastupiti u Sava centru. Koncert je u okviru velike svetske turneje pod nazivom “Nik Mejsonova tacna prepuna tajni” (Nick Mason’s Saucerful of Secrets).

Rokenrol grmljavina: Legendarna grupa “Uriah Heep” digla Sava centar na noge
Nik Mejson, Foto: Facebook Nick Mason (Official)

Projekat “Nik Mejsonova tacna prepuna tajni” imao je svoju premijeru u Londonu u maju 2018. To je bio prvi nastup Mejsona od 2005. kada je zajedno sa “Pink Flojdom” nastupio na “Live 8” koncertu.
Svi dosadašnji nastupi Nika Mejsona i supergrupe u velikim svetskim dvoranama bili su rasprodati. U 2020. na njihovom repertoaru će se naći i rani radovi grupe “Pink Flojd”, koje će i beogradska publika imati prilike da čuje 21. juna u Sava centru.

Nik Mejson je jedini član gupe “Pink Flojd” koji je bio u svim postavama benda. I to, od njihovog osnivanja pa sve do poslednje turneje devedesetih i privremenog okupljanja za potrebe koncerta “Live 8” (2005). U 2018. započeo je svetsku turneju “Nik Mejsonova tacna prepuna tajni”. Turneju je nazvao po drugom albumu “Pink Flojda” – “Tacna prepuna tajni” (A Saucerful of Secrets) iz 1968.

Nišville 2020: Džulijan Marli, sin Boba Marlija, zatvara festival
Nik Mejson sa članovima svoje supergrupe, Foto: Jill Furmanovsky

Mejson je za ovaj projekat sastavio supergrupu sa podjednako uspešnim i poznatim svetskim muzičarima koji su publici poznati iz nekih drugih bendova. Supergrupu koja zajedno sa Mejsonom dolazi u Beograd predvodi Geri Kemp iz sastava “Spandau Ballet”; a ostali članovi su Li Haris iz benda “The Blockheads”; basista Gaj Prat koji je radio s “Pink Flojdima” posle odlaska Rodžera Votersa i u solo projektima Dejvida Gilmura; i Dom Beken koji je bio saradnik Rika Rajta.

Ovaj šou sa Nikom Mejsonom u centru, predstavlja fantastično putovanje ponovnog otkrića, izjavio je Dejvid Benun (Metro).
– Zvuk je bio nenadmašan, naelektrisan, šokantan, očaravajuć i duboko čudan, savijajući forme prvobitnog rokenrola u sve neobične i divne oblike… to je bio set takvog zapanjujućeg inteziteta da se činilo kao da ismeva sam pojam nostalgije. Bilo je dovoljno da se zapitate da li je rok uopšte napredovao od šezdesetih godina – reči su Nejla MekKormika iz “The Daily Telegraph”.

Jumbo Big Band – martovski koncerti u Zagrebu, Ljubljani i Beogradu
“Pink Floyd” 1971, Foto: Capitol Records

Karte za ovaj koncert po ceni od 4.900; 4.500; 4.200; 3.800; 2.900; 2.500; i 2.200 dinara možete kupiti na prodajnim mestima i mrežama Ticket Visiona, kao i na blagajni Sava centra.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde