Niggor objavio pesmu “Ti”, stihovi nastali još 1990.

0
429

Pokojni član “Monteniggersa”, Duško Nikolić Duka, je napisao 1990. godine stihove pesme “Ti”, a tek nedavno, posle nešto manje od tri decenije, Igor Lazić Niggor ih je pronašao u zamotuljku. Onda je uradio muzički deo, i teleportovao nas u zlatno doba pionira crnogorskog hip-hopa.

niggor
Foto: Facebook / Legalazic Niggor

Kao u neka stara vremena, Niggor nije želeo da pravi pompu od promocije nove numere i spota, nego je odlučio da ih simbolično predstavi na društvenim mrežama. Oko četiri godine posle prethodno objavljene numere “Serotonin”, novi singl “Ti” će jurišati prvenstveno na one koji pamte kako su zvučali “Monteniggersi”, Jer, već posle prvog slušanja sve “vuče” na tu stranu.

Vlado Georgiev objavio spot za pesmu „Tebe žedan“

I ne čudi, jer kako je Niggor izjavio za “Dnevne novine”, stihovi su delo pokojnog Duška Nikolića Duke, sa kojim je svojevremeno uz takođe pokojnog Nebojšu Neba Saveljića, udario temelje crnogorskom hip-hopu. Do stihova je došao prelistavajući stare knjige i sveske.

niggor ti
Foto: Facebook: Legalazić Niggor

– Prošli put organizovao sam promociju, ali sada nisam hteo da se opterećujem time. Dosta ljudi me prati na društvenim mrežama, tako da mi je to bila najlakša varijanta da plasiram i pesmu i spot. Posle duže vremena, novi singl i nova prilika da se podsetimo “Monteniggersa”. Tekst je napisao Duka, a pronašao sam ga pre nekoliko meseci sasvim slučajno. Dobio sma ga od njega 1990. godine. Prelistavajući stare knjige i sveske, u jednoj korici sam našao zamotuljak i tu pesmu. Bilo je to emotivno i odmah sam se “bacio” na posao, uradio muziku. Konačan proizvod je tu. Nadam se da će se ljudima dopasti. Do sada su komentari i na spot i na pesmu vrlo pozitivni. Zadovoljan sam potpuno! – priznaje Niggor.

„WHO SEE“: Politika ne zaslužuje komentarisanje

Lazić je pre konkretnih poteza prvo “opipao puls” publike na svojim nastupima.
– Bacim mamac pre nego što plasiram pesmu. Dva-tri meseca puštao sam numeru, posmatrao reakcije publike. Uglavnom su svi rekli da je dobra, da ulazi u uho, da zvuči kao “Monteniggersi” i da je to taj duh. To smo mi, “Monteniggersi” i dalje žive kroz mene i moje pesme. Vrlo sam srećan zbog toga što moji prijatelji koji više nisu sa nama na neki način žive. To ispunjava i moje srce i dušu – emotivno je rekao Niggor o poenti numere.

E. A. / Izvor: Dnevne novine, CdM

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde