Najavljeno nevreme pomerilo koncert “Dizni Fantazija” za 30. jun

0
16

Spektakl na otvorenom neće biti održan večeras, nego za sedam dana.

Najavljeno nevreme pomerilo koncert "Dizni Fantazija" za 30. jun

Zbog najavljenih vremenskih nepogoda i crvenog meteo alarma kako je upozorio Republički Hidrometeorološki zavod Srbije, koncert na otvorenom Beogradske filharmonije se odlaže za nedelju dana. Novi termin je u nedelju, 30. juna, naravno, na istom mestu – na Ušću. Nevreme, prema prognozama, tada neće pokraviti planove.

Svemirsko putovanje sa Beogradskom filharmonijom na Ušću

Sve je bilo spremno za izvođenje “Diznijeve Fantazije” uživo. Ali, Filharmonija je odlučila da izuzetno komplikovanu produkciju pomeri za naredni vikend. Sa željom da ne razočara brojnu publiku koja je željno iščekivala treći koncert na otvorenom. A, pogotovo zbog najmlađih, koje je pozvala da uživaju u “Diznijevoj Fantaziji”! Zato je Filharmonija donela tešku odluku da koncert odloži. Uspela je da u ovako kratkom roku gigantsku produkciju pomeri za nedelju dana, uz razumevanje inostranih partnera da je ovaj događaj važan ne samo za Beograd već za celu zemlju i region.

PRiZnanje 2019 za Beogradsku filharmoniju

– Da ovo nije koncert na kome se očekuje toliko puno dece, potpuno bih mirno podsetio da je i na Vudstoku padala kiša. I nikome tada nije smetala. Ali, ovo je specifičan događaj! Na njega dolazi mnogo beba i klinaca. I, upravo smo zbog njih doneli ovu odluku, da sačekamo narednu nedelju za “Diznijevu Fantaziju”! – rekao je direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac.

Arsenal Fest 09: Muzika pobedila kišu druge festivalske večeri

Tako će Filharmonija dočekati desetine hiljade ljudi iz svih krajeva zemlje, zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom na tradicionalnom filharmonijskom pikniku na Ušću nedelju dana kasnije – 30. juna. A uz najlepši animirani spektakl svih vremena i čuvene numere klasične muzike koje će orkestar uživo izvoditi ispod velikog ekrana. Nevreme, nadamo se, tada će biti zaboravljeno.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde