“Neverne bebe” iz izolacije objavile spot za pesmu “Vodi me odavde”

0
52

Mere samoizolacije članovi grupe “Neverne bebe” koriste na najkreativniji mogući način – rade na pesmama za osmi studijski album.

"Neverne bebe" iz izolacije objavile spot za pesmu "Vodi me odavde"

Bend je iz izolacije objavio spot za numeru “Vodi me odavde”. Ova pesma snimljena je prošle godine, ali je iznenada dobila nova značenja i poruke. To je bio motiv da se članovi “Beba” snime u kućnim uslovima i na taj način je ekranizuju. Frontmen Milan Đurđević ističe da je pesma “Vodi me odavde” vapaj i potreba da se probudimo i vratimo korenima bez agresije, patetike, straha, ali i želja da grupa pošalje poruku bezuslovne ljubavi kao jedine planetarno važne ideje.

“Neverne bebe” sa Nenom Belanom snimile numeru “Zajedno”

– Posveta empatiji nestaloj u brzini i izgubljenim prioritetima u kojima je “mi” nestalo pod velikim “JA” označivši tako početak duhovnog stradanja koje dovodi do gubitka svega vrednog i zajedničkog. Ovaj spot je podsećanje na trenutak kada smo primorani da se vraćamo tamo odakle smo davno došli i ponovo počeli da poštujemo minute u parku, kafu sa prijateljima, sve one svakodnevne, a do juče neprimetne vrednosti. Otvorite oči, srce za ljubav prema svemu i svima… VODI ME ODAVDE u neki bolji svet, neko bolje vreme koje mora doći, a koje možemo napraviti samo – ZAJEDNO! – poručuju “Neverne bebe”.

GODUM 2019: Nagrađeni Bata Kovač, Bajaga, “Neverne bebe”…

Inače su teški periodi veoma inspirativni za umetnike, dodaje Đurđević i podseća da je njihov treći, kultni album “Južno od sreće” nastao u periodu NATO bombardovanja. Ovaj, osmi, kaže vođa “Nevernih beba”, svoje finale doživljava u uslovima koje savremena civilizacija nije ni sanjala niti je za njih mogla da se spremi i neminovno je da to u svojim pesmama ostavimo kao pečat, dokument jednog vremena.

Kompletan autor pesme “Vodi me odavde” je Milan Đurđević. Specijalni gosti u ovoj numeri su Dragan Ivanović (kontrabas) i Miloš Nikolić (truba). Kao narator je Nebojša Bogojević Čarli. Video produkcija poverena je Borisu Bakalovu i Tijani Sretković.

VODI ME ODAVDE

Sama u gradu
Prazna gubim nadu
Ovaj strah noćas je bez imena

Broje se svi razlozi
Laju psi k’o uljezi
Hiljadu uzdaha u mislima
Vodi me odavde…

Kažeš svet je za dvoje
Senke su u ogledalu
Znaš li put?
Vodi me odavde…

Svi smo tu bez razloga
Vazduh je mimikrija
Dug je put
Vodi me od ludila
Moli se, nađi ključ novog vremena…

Vodi me odavde…

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde