Neno Belan oduševio, za Dan zaljubljenih opet vraća “Đavole” u Beograd

0
50

Beogradska publika je pevala hitove legendarnog splitskog benda na koncertu koji je bio rasprodat danima unapred. 

Neno Belan oduševio, za Dan zaljubljenih opet vraća "Đavole" u BeogradPevač i gitarista Neno Belan oduševio je sa svojim bendom “Fiumens” u četvrtak uveče, 22. novembra u rasprodatoj dvorani “Amerikana” Doma omladine Beograda (DOB). Oni su priredili sjajan dvoipočasovni koncert, koji je okončan sa tri bisa. I sve to, izvodeći pesme legendarne grupe “Đavoli”.

Neno Belan i “Fiumens” objavili animirani spot za pesmu “Zvijezda moga sna”

Neno Belan oduševio, za Dan zaljubljenih opet vraća "Đavole" u BeogradBelan je publici najavio da će se sa pesmama “Đavola” ponovo vratiti u DOB za Dan zaljubljenih 14. februara 2019. Ulaznica za novi koncert “Neno Belan & Fiumens sviraju pesme grupe Đavoli” biće u prodaji od 26. novembra i koštaće 1.200 dinara na blagajni DOB-a, odnosno preko Eventima. Od 12. decembra cena će biti neto viša, koštaće 1.500 dinara.

Saša Kovačević za Novu godinu ispred Skupštine, za Dan zaljubljenih u Štark areni

Neno Belan oduševio, za Dan zaljubljenih opet vraća "Đavole" u BeogradU četvrtak su Belan i “Fiumens” bili za ovu priliku pojačani saksofonistom Jakšom Kriletićem, s obzirom na dominantan zvuk ovog instrumenta u pesmama “Đavola”. Oni su izveli probran repertoar sa ključna, prva tri albuma, uz nekoliko numera iz devedesetih, kad je Belan obnovio grupu. Za početak, simbolično, odsvirani su “Đavoli” Đorđa Marjanovića, koje je Neno sa ekipom obradio na albumu “Space Twist” (1998).
– Baš na ovom mjestu, u ovoj sali, imao sam prvi koncert u Beogradu. Bilo je to prije samo 32 godine! – prisetio se jedan od najvećih pop autora druge polovine osamdesetih u Jugoslaviji.

Aj Cha festival: Kralj živi i dalje

U sali gde igla nije imala gde da padne, bend je na oduševljenje onih najvećih fanova “Đavola”, uz hitove redovne na nastupima “Fiumensa”, izveo i numere koje se retko mogu čuti uživo – “Kasno je za nas”; “Biondina”; “Bala, bala”; “Na kraju sna”; “Cha-cha, pusti me”…
– Ova gitara se zove “Lucija”. Na njoj sam snimio prvu ploču “Đavola” 1986, i to je, otprilike, zvučalo ovako – rekao je Belan, a onda je prvi ton hita “Pričaj mi o ljubavi” izazvao pravu euforiju.

Massimo Savić za Dan zaljubljenih pred beogradskom publikom sa novim pesmama

Neno Belan oduševio, za Dan zaljubljenih opet vraća "Đavole" u BeogradPosebnu emociju nosili su momenti kada je Neno, u sentišima poput “Bambine”, “Ostani uz mene”… puštao da se čuje neverovatan huk publike. Tokom “Điri, điri” Belan i Jakša su se sa bine popeli – na galeriju! Odlično koncipirana set lista donela je niz proverenih aduta u samom finišu zvaničnog dela – “Kucaj opet”; “Ja volim je”; “Stojin na kantunu”; i “Dugo, toplo ljeto”, ponovo sa publikom u glavnoj ulozi.

Neno Belan oduševio, za Dan zaljubljenih opet vraća "Đavole" u BeogradPosetioci u “Amerikani” su, naravno, posle dva sata želeli još. Tako su, posle “Peggy Sue”, izvedene u stilu vokalnih grupa šezdesetih, dobili i najveće hitove sa nepravedno zapostavljenog “Space Twista” – “Jagode i čokolada” i “Ivona”. Pred sam kraj, Belan je odsvirao “Vino noći” i završnu “Sunčan dan”, adute sa prvog albuma koji je samostalno potpisao. Njima je udario pečat na odličan koncert, koji će biti ponovljen 14. februara u DOB-u.

Neno Belan oduševio, za Dan zaljubljenih opet vraća "Đavole" u BeogradFoto: Nemanja Đorđević

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde