NENAD OKANOVIĆ: Milunka Savić mi je prababa po mamine linije

0
476

Nenad Okanović tumačiće jednu od glavnih uloga u filmu “Zaspanka za vojnike” reditelja Predraga Gage Antonijevića i scenariste Nataše Drakulić. Glumac otkriva da je potomak heroine Prvog svetskog rata Milunke Savić.

Film Zaspanka za vojnike Nenad Okanovič i Marko Gvero potomak milunke savić
Nenad Okanovič sa kolegom Markom Gverom na snimanju filma “Zaspanka za vojnike”

Okanović u istorijskom spektaklu igra Tasu, vojnika, redova, vezistu, koji je preživeo rat sa Turcima i Bugarima, i ponovo se obreo u rovovima.
– U novu ulogu ulazim s podeljenim emocijama. Igramo u projektu od nacionalnog značaja, a ovim filmom biće obeleženo 100 godina od završetka rata. Sjajno je što ćemo prikazati svetu koliko smo mi, kao jedan narod, dali žrtava za slobodu u Velikom ratu – priča Okanović za “Kurir”.

Počelo snimanje filma „Zaspanka za vojnike“

Glumac s ponosom ističe da je potomak heroine Prvog svetskog rata Milunke Savić.
– Meni je cela ova priča o Velikom ratu i “Srpskoj trilogiji” i privatno veoma važna. Ja sam praunuk Milunke Savić! I mnogo sam srećan što sam u ovom projektu. Mislim da se naša država i društvo tokom ovih decenija ne samo nisu dovoljno odužili tom herojstvu, nego se nije dovoljno ni afirmisalo u našim udžbenicima istorije! – rekao je Nenad Okanović. Onda je i dodao:

nenad okanović potomak milinuke savic zaspanka za vojnike fb
sa ekipom filma “Zaspanka za vojnike”, Foto: Facebook: Nenad Okanović

– Milunka je moja prababa. Nisam baš njen direktan potomak. O njoj mi je najviše pričala moja majka, jer ju je Milunka čuvala kao dete. Bila je veoma stroga. Morao je da se zna red. Pravi srpski vojnik. Strašno je što je Savićeva umrla kao čistačica, a dala je ceo svoj život za slobodu zemlje. Na neki način, ovom ulogom, igraću i za nju – objašnjava Okanović.

Glumac Miloš Biković producent ruske serije i filma

Glumac je iznenađen informacijom da je najavljeno rušenje kuće u Beogradu u kojoj je Milunka Savić živela.
– Nadam se da se to neće desiti. Očekujem da će se tu otvoriti muzej.

ZBOGOM, SMOKI: Ljubiša Samardžić legenda jugoslovenskog filma

Inače, Okanović žali zato što nije služio vojsku s oružjem.
– Igrao sam predstave u Narodnom pozorištu kao vojnik. Sad sam dobio ulogu u Velikom ratu, pa ću valjda da završim i u “Nemanjićima” – zaključuje Okanović.

E. A. / Izvor: Kurir

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde