Nenad Jezdić dobitnik Nagrade “Miloš Žutić”

0
91

Nagrada “Miloš Žutić” ustanovljena je 1994. godine. Sastoji se od plakete sa likom Miloša Žutića, rad akademskog vajara Zvonka Novakovića; od unikatne diplome na pergamentu, čiji je autor akademski slikar i scenograf Geroslav Zarić; i od novčanog iznosa.

Nenad Jezdić u predstavi “Kralj Betajnove”, Foto: Nenad Petrović

Glumac Nenad Jezdić dobitnik je nagrade “Miloš Žutić” za najbolje glumačko ostvarenje u pozorišnoj sezoni 2017/18 za ulogu Jožefa Kantora u predstavi “Kralj Betajnove”. Tako je odlučio je žiri Udruženja dramskih umetnika Srbije u kojem su bili: Nebojša Milovanović (predsednik); Dragana Đukić; Branislav Zeremski; Nataša Marković; i Irfan Mensur. Predstavu “Kralj Betajnove” Ivana Cankara režirao je Milan Nešković u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Dani Mije Aleksića: Nenad Jezdić prvi laureat nagrade “Mija Aleksić – biti glumac”

Žiri je nagradu dodelio Nenadu Jezdiću odlučujući između 17 predloženih glumačkih ostvarenja. U konkurenciji za nagradu bila su glumačka ostvarenja premijerno izvedena u periodu 1. jula 2017. do 30. juna 2018. godine.

Dodelu Nagrade “Miloš Žutić” pomažu Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda. Datum svečanog uručenja priznanja glumcu Nenadu Jezdiću biće naknadno saopšteno.

Jezdić sa Mihailom Mišom Janketićem, kome je “Kralj Betajnove” bila poslednja premijera koju je odigrao u tetaru, Foto: Nenad Petrović

E. A. / Izvor: JDP

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde