Pogledajte drugi trejler za “Nemanjiće”

0
359

RTS je objavio drugi zvanični trejler za seriju “Nemanjići – rađanje kraljevine”. Ovo je, inače, jedan od najvećih projekata Javnog servisa, koji bi trebalo da počne krajem godine da se emituje.

Nemanjići - rađanje kraljevine
Poklanjanje Stefana Nemanje vizantijskom caru, Foto: Printskrin/ RTS prikazuje

Nakon premijere prvog zvaničnog trejlera u aprilu, Radio-televizija Srbije predstavlja i drugi zvanični trejler za najveći projekat koji Javni servis realizuje ove godine, seriju “Nemanjići – rađanje kraljevine”.

U trejleru se, između ostalog, vidi poklanjanje Stefana Nemanje vizantijskom caru, čime je sačuvao srpsku državu, kao i najava krunisanja Stefana Prvovenčanog. Prikazani su kadrovi života na raškom dvoru, ali i Carigradu…

nemanjići mladen nelević
Ulogu Stefana Nemanje igra Mladen Nelević, Foto: Printsceen/RTS prikazuje

Kako navode u RTS-u, prvi put ćemo imati dramsko-igranu televizijsku obradu srpskog srednjeg veka. U seriji će igrati 218 glumaca i biće angažovano 2.700 statista. Serija se snima na više od 220 lokacija, imaće 100 snimajućih dana, a poslednja klapa se očekuje u avgustu.

Stefana Prvovenčanog tumači Vojin Ćetković, ulogu Stefana Nemanje igra Mladen Nelević, a uloga Svetog Save poverena je Draganu Mićanoviću. Vukana Nemanjića igra Nebojša Glogovac, dok će se u ostalim ulogama pojaviti Sloboda Mićalović, Nada Šargin, Goran Sultanović, Miodrag Miki Krstović i drugi.

Prvi trejler za seriju o Nemanjićima

Početak emitovanja planiran je za kraj 2017. godine, a u kojoj se obeležava 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog.

Pogledajte drugi trejler za seriju “Nemanjići- rađanje kraljevine”:

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde