Dr Nele Karajlić: Stariji na koncert nek ponesu pionirske marame, a mlađi peškire

0
98

Dr Nele Karajlić će 25. maja na stadionu Tašmajdan održati svoj prvi veliki koncert pred beogradskom publikom. Nele će sa svojim novim bendom “Osiromašeni uranijum” izvoditi najveće hitove “Zabranjenog pušenja”, a pridružiće im se i bivši gitarista ovog benda Predrag Kovačević Kovalski.

Dr Nele Karajlić: Stariji na koncert nek ponesu pionirske marame, a mlađi peškire
Foto: Marko Obradović

Nele pred ovaj koncert ima veću tremu nego na početku karijere, jer puno mladih ljudi koji vole i znaju njegove pesme do sada nisu imali priliku da ga slušaju uživo i da osete neverovatnu energiju njegovog performansa. Biće to svojevrstan muzički vremeplov, a i podsećanje na Dan mladosti, pionirske marame…
– Poslednji koncert pred punim Tašmajdanom sam održao pre 23 godine. Nadam se da će tako biti i u subotu, kada će napokon stići i lepo vreme u Beograd. Ponovo sam počeo da pevam pesme “Pušenja” i sada ne mogu da se zaustavim. Dan mladosti je tradicionalno dan radosti za fanove pesama “Pušenja”, kada ćemo svi zajedno sesti u veliki vremeplov i vratiti se u vremena koja su bila mnogo bolja. Stariji neka ponesu pionirske marame, a današnji “pioniri” – peškire! Jer, biće puno skakanja i znoja! – rekao je Nele i najavio da publika može da očekuje neočekivano i još ponešto.

Dr Nele Karajlić objavio novu pesmu i spot “Ti to ne razumeš”
Dr Nele Karajlić: Stariji na koncert nek ponesu pionirske marame, a mlađi peškire
Foto: Ivan Miladinović

“Ženi nam se Vukota”, “Gile šampion”, “Nedelja kad je otišo Hase”, “Il’ si bos il’ si hadžija”, “Dan Republike”, “Guzonjin sin”, “Fikreta” i mnoge druge Neletove pesme su bezvremenski hitovi. I, podjednako se doživljavaju kao i pre 20 godina.

Arsenal Fest 09: Dr Nele Karajlić priprema visokoenergetski “best of”

Koncert počinje u 20h, a Nele će binu prvo ustupiti mladom bendu “Viva Vops”, koji repuje u rok i pank ritmu. Potom će Goran Petronijević Riza sa svojom grupom “Elvis Jr. Kurtovich” na Taš doneti duh novog primitivizma.

U prodaji je ostao još mali broj karata, a mogu se kupiti online ili na biletarnicama Tickets.rs; DD Tickets; i Gigstix. Zavisno od zone cena ulaznice je od 1.200 do 2.900 dinara.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde