Nektar OK Fest karavan na putu kulture

0
25

Od marta 2020. u celom svetu pandemija virusa korona promenila je životne navike i svakodnevicu. U negativnom kontekstu značajno je uticala na mnoge privredne grane, od kojih su najpogođenije turizam i festivalska industrija, kao i kompletna kulturna scena. Tako su svi događaji, festivali i manifestacije većeg kapaciteta diljem planete prolongirani za narednu godinu.

Nektar OK Fest karavan na putu kulture

U želji i nameri da što kvalitetnije promovišu planirani i najavljeni program festivala za 2021. godinu, Nektar OK Fest je osmislio novi kulturni sadržaj. U partnerstvu sa institucijama kulture u Republici Srpskoj i BiH stvorili su – Nektar OK Fest karavan! Žele da njime vrate program i publiku u ove ustanove, a ujedno da “probude” i “osveže” kulturne sadržaje.

Završen 6. Nektar OK Fest: Preko 30.000 posetilaca uživalo na Tjentištu

Stanice Nektar OK Fest karavana biće one sredine iz kojih dolazi najveći broj posetilaca na Tjentište. Na taj način organizatori žele da im pruže zahvalnost za ukazano poverenje tokom šest godina postojanja festivala, ali i kako bi im u vreme krize izazvane pojavom korona virusa doneli dašak Tjentišta i festivala u njihov grad. Kompletan program sprovodiće se u skladu sa svim epidemiološkim merama koje u trenutku realizacije istog budu na snazi.

Nektar OK Fest karavan kreće iz opština Foča. Dvodnevni program će se realizovati 17. i 18. oktobra, u saradnji sa Centrom za kulturu i informisanje Foča. Obuhvatiće zanimljive kulturne sadržaje koji u novom ruhu, često nazivanim i “novo normalno” za publiku ove regije, posle duge pauze donose atraktivan program.

Autobiografska knjiga “Život s Idi(j)otima” Nenada Marjanovića dr Frica

Program započinje u subotu, 17. oktobra. Tada će u izložbenoj sali Centra za kulturu i informisanje biti otvorena izložba “OK Fest retrospektiva”, autora Marka Ristića i Vedrana Ševčuka. Posle toga u bioskopu “Dolly Bell” publiku očekuje projekcija filma “Tusta”, režisera Andreja Korovljeva. Reč je o dokumentarnom filmu o lideru ex-Yu punk-rock scene, čoveku koji je prerastao muziku i postao simbol slobodnog mišljenja i zdravog razuma – Branku Črncu Tusti, frontmenu benda “KUD Idijoti”.
Večernji sati u subotu 17. oktobra u Gradskom pozorištu Foča, rezervisani su za koncert Nenada Marića alias Kralj Čačka. Njegova muzika predstavlja mešavinu jazza, bluesa, rock ‘n’ rolla i šansone. Često ga porede sa velikanom Tomom Waitsom.

Mladen Matičević dobitnik Nagrade “Vlada Divljan”

U nedelju, 18. oktobra, na programu je projekcija dokumentarca sa elementima igranog filma. Ovoga puta reč je o filmu “Nebeska tema – priča o Vladi Divljanu”, režisera Mladena Matičevića. Karavan završava dvodnevni program u Foči promocijom knjige autora Dušana Vesića “Bunt dece socijalizma”. Ova knjiga donosi priču o prvoj generaciji bendova novog talasa jugoslovenske rock kulture.

Nektar OK Fest karavan onda nastavlja put Trebinja. U saradnji sa Kulturnim centrom Trebinje, 31. oktobra i 1. novembra, posetice takođe očekuje interesantan i sadržajan program.

Broj mesta na svakom najavljenom događaju je ograničen u skladu sa epidemiološkim merama. Ulaz je besplatan. Sve informacije o načinu preuzimanja ulaznica biće dostupne na zvaničnom linku FB eventa, kao i u Centru za kulturu i informisanje Foča.

Novi spot “Deda Mraz je švorc” Kralja Čačka sa scenama iz “Realne priče”

Nakon Foče i Trebinja, sledeće stanice na kojima staje Nektar OK karavan su Zvornik (JU Dom omladine, 5. i 6. novembar); Banjaluka (Kulturni centar Banski dvor, 10. i 11. novembar); Mostar (Muzički centar Pavarotti, 27. i 28. novembar). Uskoro će biti poznati programi za navedene gradove, kao i datumi i program koji nas u narednom periodu očekuje u Gradišci; Doboju; Zenici; Sarajevu; Tuzli.

– Ne propustite zanimljive sadržaje koji donosimo u vaš grad! Pridružite se Nektar OK Fest karavanu! Prisjetimo se najljepših momenata sa Tjentišta u proteklih šest godina, i pripremimo se za novo zajedničko druženje i poglavlje Nektar OK Festa 2021, koje nas očekuje 16/17/18 jula 2021. u Nacionalnom parku Sutjeska! – poručuju iz OK tima.
Nektar OK Fest karavan prate prijatelji događaja “Sarajevski kiseljak” i voda “Sara”.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde