Nebojši Glogovcu posthumno nagrada “Dobričin prsten”

0
237

Udruženje dramskih umetnika Srbije odlučilo je da značajnu glumačku nagradu dodeli prvaku Jugoslovenskog dramskog pozorišta koji je nedavno preminuo.

nebojša glogovac
Nebojša Glogovac, Foto: Prinskrin YouTube

Na prigodnoj svečanosti povodom proslave 70 godina od prve premijere u Jugoslovenskom dramskom pozorištu dodeljene su godišnje nagrade glumcima i radnicima ovog teatra. Ova prilika je iskorišćena da se saopšti odluka predsedništva Udruženja dramskih umetnika Srbije, da se glumačka nagrada “Dobričin prsten” za životno delo posthumno dodeli Nebojši Glogovcu prvaku Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Odlazak briljantnog umetnika: Preminuo Nebojša Glogovac

Jednoglasnu odluku je pročitao Vojislav Brajović, predsednik Udruženja dramskih umetnika Srbije. Pored Brajovića u predsednišvu Udruženja dramskih umetnika Srbije su Tanja Mandić Rigonat; Jelena Kajgo; Vesna Stanković; Aneta Tomašević; Sunčica Milosavljević; Saša Torlaković; Goran Jevtić; i Nebojša Ilić.

Milena Dravić jubilarni laureat glumačkog priznanja za životno delo „Dobričin prsten“

Ova ugledna glumačka nagrada koja se dodeljuje za životno delo, nosi ime po prstenu koji je glumac Dobrica Milutinović 1937. godine dobio od Udruženja glumaca Kraljevine Jugoslavije za izuzetan doprinos pozorištu. Prvi je nagradu dobio Ljuba Tadić 1980. godine.

Kulturni centar u Pančevu dobiće ime po Nebojši Glogovcu

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde