HBO snima balkansku “Igru prestola”, u timu scenarista Nebojša Romčević

0
293

Jedan od scenarista na projektu je uvaženi profesor FDU-a Nebojša Romčević.

HBOČuveni američki kanal HBO planirala da snimi seriju o istoriji Balkana po uzoru na “Igru prestola”, saznaje “Kurir”. Novi projekat namenjen evropskom tržištu mogao bi da bude i svojevrsni odgovor na “Nemanjiće”, koji počinju svoj TV život na RTS, a na scenariju sa timom saradnika radi i profesor Nebojša Romčević.

Serija o Nemanjićima nije epska fantazija kao „Igra prestola“

– Pišem već dve godine scenario za seriju “Agnus Dei” (“Jagnje božje”) za HBO. Priča će biti o Balkanu, pomalo mitska, ali istorijska i vanvremeska. Pokušaćemo da prikažemo naše brdovite prostore u svim paradoksima. Scenario radim na srpskom, a kasnije se prevodi na engleski. U seriji će se govoriti i na bugarskom i turskom – objašnjava scenarista.

Beogradska premijera: Komedija „Šta me snađe“ 12. februara u Domu omladine
nebojša romčević istine i laži prva tv
Nebojša Romčević, Foto: Prva TV

Nebojša Romčević, pored rada sa studentima, stoji i iza serije “Istine i laži”, koja se emituje na Prvoj TV. Posao za HBO je dobio preko Skajpa.
– Oni su mi ponudili saradnju, svidelo im se ono što sam napisao. Sve smo se dogovorili preko Skajpa, a ugovor me obavezuje da ne otkrivam ništa više osim imena serije.

Porodična serija „Istine i laži“ od jeseni na Prvoj televiziji

Kako kaže, televizija je poslednjih doživela ogroman autorski prodor i karte su ozbiljno promešane.
– Potraga za idejama i temama je globalna, a potraga za novim likovima je ono od čega sve televizije u svetu danas zavise – objasnio je Romčević.

HBO, televizijska mreža koja je je proslavila “Seks i grad”, “Mladog papu”, “Igru prestola” i mnoge druge serije, još nije saopštila kada bi počelo snimanje “Agnus Dei”.

E. A. / Izvor: Kurir

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde