Nebojša Milovanović najbolji glumac treće večeri Filmskih susreta

0
170

Za ulogu u filmu “Nigde”, jedinom premijernom filmu u zvaničnom programu niških Filmskih susreta, publika na Letnjoj pozornici izglasala je Nebojšu Milovanovića za najboljeg glumca treće večeri festivala.

Filmski susreti Niš 2017, treće veče, ekipa filma "Nigde" Fb
Naklon publici posle projekcije, ekipa filma “Nigde”, Foto: Facebook / Filmski sureti Niš

Nebojša Milovanović je priznanje od publike, koje glumci uvek ističu da najviše vole, dobio za ulogu Antoana, jednog od tri glavna junaka filma koji govori o prijateljstvu i ljubavi, ratnim devedesetim i o uvek aktuelnom motivu odlaska iz zemlje.

Vojin Ćetković najbolji glumac druge večeri Filmskih susreta u Nišu

Nebojša Milovanović u filmu Nigde
Nebojša Milovanović u filmu “Nigde”

– Ovakav film nositi i uraditi, za mene je ovo dragoceno iskustvo. Drago mi je što igram protagonistu koji zapravo svojim ćutanjem, svojim nečinjenjem, nešto čini. To nije lik koji će vas fascinirati, ali to je lik koji će vas uvesti u stanje koje će vam postati jasno. Teško je glumiti ovako nešto – rekao je Milovanović.

Niška tvrđava 52. put u rukama glumaca

Film “Nigde” režisersko je delo Predraga Velinovića, a svoju domaću premijeru imao je sinoć na Letnjoj pozornici u Nišu. Svetsku premijeru imaće ovih dana na filmskom festivalu u Montrealu.

Oriće se trube Dejana Petrovića nasred Nišave

Filmski susreti Niš 2017, treće veče,
Prepuna Letnja pozornica i treće večeri festivala, Foto: Facebook / Filmski susreti Niš

Pored ovog ostvarenja, u nedelju je prikazan i film “Rekvijem za gospođu J.” režisera Bojana Vuletića, saga o nesnalaženju običnog čoveka u lavirintu srpske birokratije.

Album niškog benda „Eyot“ objavljen u Japanu

U ponedeljak su na programu dva filma, “Ime: Dobrica, Prezime: Nepoznato” u kojem glavnu ulogu tumači Slavko Štimac; i “Slepi putnik na brodu ludaka” o životu srpskog pripovedača Petra Kočića. Između ova dva filma, tradicionalno će “poslednjim aplauzom” biti odata počast preminulim glumcima između prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg festivala.

„Kozje uši“ emitovaće se kao mini-serija na RTS-u

Filmski susreti traju do srede, 30. avgusta.
Izvor: Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde