“Nebeska tema” u Nikšiću, Splitu, Sarajevu, Londonu, Skoplju, Kanadi…

0
77

Film je do sad pogledalo više od 13.000 ljudi! Prikazan je u 20 gradova u Srbiji i nekoliko u Hrvatskoj, uključujuću rasprodate premijere u Beogradu (10. maj, Sava centar) i Zagrebu (11. jun, Lisinski).

"Nebeska tema" u Nikšiću, Splitu, Sarajevu, Londonu, Skoplju, Kanadi...

Dokumentarni film “Nebeska tema” o velikanu naše muzike Vladi Divljanu imaće festivalsku premijeru u Crnoj Gori u četvrtak, 1. avgusta, u okviru muzičkog festivala Bedem fest (20,30h); u avgustu će biti prikazan u Splitu, Vinkovcima i na 25. Sarajevo Film festivalu; polovinom septembra u Londonu; tokom jeseni u Kanadi; u novembru u Makedoniji…

Veče puno emocija: Premijerno prikazan film “Nebeska tema”
"Nebeska tema" u Nikšiću, Splitu, Sarajevu, Londonu, Skoplju, Kanadi...
Darko Rundek, Foto: Promo

Na fenomenalnoj lokaciji Ljetnog kina Bačvice u Splitu film će biti prikazan 11. avgusta; a nešto kasnije istog meseca na Festivalu dokumentarnog rock filma DORF u Vinkovcima (19-24. avgust). Projekcija “Nebeske teme” biće na predstojećem 25. Sarajevo Film festivalu (16-23. avgust) održana u okviru programa Summer Screen, zajedno sa još pet ostvarenja. Polovinom septembra film će biti prikazan na Southeast European Future Festivalu u Londonu. U novembru će se u Skoplju održati makedonska premijera u okviru Cinedays festivala.

"Nebeska tema" u Nikšiću, Splitu, Sarajevu, Londonu, Skoplju, Kanadi...
Dušan Kojić Koja i Bojana Vunturišević, Foto: Promo

“Nebesku temu” takođe očekuje tokom jeseni prikazivanje u nekoliko gradova u Kanadi, kao i bioskopska distribucija u Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori i Makedoniji. Film je dobio Posebno priznanje žirija na 13. Vukovar Film Festivalu (4-7. jul).

Inače, film se svakodnevno u Beogradu prikazuje već 77 dana! Trenutno se, kao i prethodna dva i po meseca, može pogledati u Kombank dvorani (Sala 5, 17,30h).

Mladen Matičević dobitnik Nagrade “Vlada Divljan”
"Nebeska tema" u Nikšiću, Splitu, Sarajevu, Londonu, Skoplju, Kanadi...
Srđan Gojković Gile, Foto: Promo

“Nebeska tema” scenariste i reditelja Mladena Matičevića je dugometražni dokumentarnii film sa elementima igranog filma. U njemu učestvuju najznačajniji autori sa ex-Yu prostora, koji su specijalno za ovu priliku snimili (i u filmu izvode) nove verzije pesama Vlade Divljana. Ovakav autorski pristup i veliki broj atraktivnih učesnika čini ovaj film jedinstvenim projektom kakav još nije viđen na našim prostorima. Film je po formi i narativnoj strukturi sličan, odnosno srodan svom glavnom junaku – istovremeno i dokument i bajka, i urban i emotivan i romantičan.

Na rođendan Vlade Divljan reizdanje albuma “Lutka koja kaže ne”
dina divljan
Dina Divljan, Foto: Promo

U filmu učestvuju Darko Rundek; Momčilo Bajagić Bajaga; Svetozar Cvetković; Zdenko Kolar; Aleksandar Šandorov; Dušan Strajnić; Mladen Juričić Max; Srđan Gojković Gile; Dušan Kojić Koja; Srđan Šaper; Goranka Matić; Momčilo Moma Rajin; Emil Tedeschi; Dina Divljan; Stevan Divljan i Pavle Divljan; Ivana Šoljan; Bojana Vunturišević; Ida Prester; Svetlana Đolović; Siniša Škarica; Slobodan Konjović; Ana Đurić Konstrakta; Ana Radonjić Zoe Kida; Dubravka Duca Marković; članovi grupa “Minilinija”; “Ljetno Kino Big Band”; i “Old Stars Band”.

Hajde sanjaj me, sanjaj: Divljanov rođendan dirljivo proslavljen u rasprodatom Sava centru
svetozar cvetković
Svetozar Cvetković, Foto: Promo

“Nebeska tema” je snimana na lokacijama u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču. Ekipu filma čine: reditelj i scenarista Mladen Matičević; direktor fotografije Boris Poljak; producent za Starhill – Aleksandar Pavlić; izvršna producentkinja Milena Džambasović; direktorka filma Nađa Lapčević; scenografkinje Jovana Cvetković i Jelena Sopić; montažer Dejan Urošević; dizajn zvuka Aleksandar Protić; kostimografkinja Ivana Ivić; i Maša Nešković, pomoćnik režije.
Film je proizveden u produkciji kuće Starhill i kompanije United Media. Koproducenti su Cinnamon Film; Mir Media Group; Backstage iz Hrvatske; Tag Media i Digimedia. Film su podržali Filmski centar Srbije; SOKOJ; Centar za kulturu “Vlada Divljan”; i Gradska opština Palilula.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde